Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Σεπ-2022 20:13

  Οι παραγωγοί πετρελαίου της Γουιάνα αυξάνουν τις εξαγωγές προς την Ευρώπη

  Πετρελαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παραγωγοί πετρελαίου στη Γουιάνα αυξάνουν τις εξαγωγές προς τους ευρωπαίους αγοραστές οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό αργό, σύμφωνα με πρακτορείο Reuters που επικαλείται στοιχεία της Refinitiv Eikon.

  Οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν αυξήσει τη ζήτηση για εναλλακτικές πηγές αργού και το πετρέλαιο της Γουιάνας ταιριάζει καλύτερα στα διυλιστήρια από τη Βρετανία έως την Ιταλία από ό,τι οι ανταγωνιστικές ποιότητες της Λατινικής Αμερικής.

  Μέχρι στιγμής φέτος, το 49% των συνολικών εξαγωγών πετρελαίου της Γουιάνας κατευθύνεται προς την Ευρώπη, από 16% το 2021. Τα φορτία προς την Ευρώπη ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 110.000 βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων της Refinitiv Eikon.

  Το πετρέλαιο, που παράγεται από κοινοπραξία των Exxon Mobil, Hess Corp και CNOOC, εξάγεται εξ ολοκλήρου. Η Γουιάνα πουλάει το μερίδιό της μέσω διαγωνισμών ανοικτής αγοράς και μέσω μιας εμπορικής μονάδας της Saudi Aramco.

  Το 2021, η Γουιάνα εξήγαγε 101.000 βαρέλια την ημέρα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατευθύνθηκε στην Ασία. Οι αποστολές προς την Ευρώπη αντιπροσώπευαν το 16% του συνόλου, σύμφωνα με τη Refinitiv.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ