Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Σεπ-2022 20:45

  Χρηματιστήριο Αθηνών: Κανονικά η συνεδρίαση της Τετάρτης

  Κατρακύλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απόνερα.... Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ εκφράζει την λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επενδυτικό κοινό από το τεχνικό πρόβλημα που σημειώθηκε σήμερα.

  Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ομαλής εξυπηρέτησης των εφαρμογών ενός σημαντικού αριθμού Μελών του. Για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αποφασίστηκε η αναστολή της συνεδρίασης έως ότου αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

  Η αιτία του προβλήματος εντοπίστηκε σε σφάλμα του λογισμικού που ευθύνεται για την επικοινωνία των εφαρμογών των Μελών με το σύστημα διαπραγμάτευσης (ODL Gateway), και δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη αποκατάστασή του για το σύνολο των Μελών εντός του χρόνου λειτουργίας της Αγοράς.

  Για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των απαιτούμενων λειτουργιών (ενδεικτικά: υπολογισμός τιμών κλεισίματος προϊόντων και δεικτών, παραγωγή αρχείων εκκαθάρισης και διακανονισμού, ενημέρωση μελών και data vendors) η Αγορά επαναλειτούργησε στις 17:20.

  Οι τιμές κλεισίματος προσδιορίστηκαν με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του ATHEX και τις σχετικές Αποφάσεις (Απόφαση 22).

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ