Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Σεπ-2022 12:24

  ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός έτους στις 7 Σεπτεμβρίου

  Εσωτερικά... η διόρθωση στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 8 Σεπτεμβρίου 2023, θα διενεργηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. 

  Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή  9 Σεπτεμβρίου 2022 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360. 

  Η δημοπρασία θα γίνει με  ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ. σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

  Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. 

  Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ