Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Αυγ-2022 11:00

  Μικρές διακυμάνσεις και… πακέτα στο Χρηματιστήριο

  Μικρές διακυμάνσεις και… πακέτα στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει στο ίδιο μοτίβο της αδύναμης εκκίνησης για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η διόρθωση αρκετών τίτλων συνεχίζεται.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,04% στις 897,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.177,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,15% στις 593,37 μονάδες.

  Το μοτίβο της αγοράς παραμένει ίδιο και σήμερα, με την αδύναμη εκκίνηση να επαναλαμβάνεται, την ώρα που δεν λείπουν και κάποιες στηρίξεις που διατηρούν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 890 μονάδες και σε κάθε περίπτωση σε επαφή με τις 900 μονάδες. Οι συναλλαγές παραμένουν επιφυλακτικές, με μόνο τον ΟΠΑΠ να έχει διακινήσει δύο πακέτα των 6,8 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας και κατά 500 χιλ. τον όγκο, ενώ και στη Motor Oil διακινήθηκε πακέτο 91 χιλ. τεμαχίων αξίας 1,6 εκατ. ευρώ.

  Αν και η αγορά έχει καταφέρει να ξεπερνά αυτή την αρχική νευρικότητα και να κλείνει θετικά στο τέλος, σήμερα επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου συνεχίζει να αυξάνεται. Μάλιστα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση ήταν στη ζώνη του 3%, σήμερα έχει φτάσει στο 3,60%, με την αγορά επί της ουσίας να δοκιμάζει τα όρια και την αποφασιστικότητα του νέου εργαλείου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο στοχεύει να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στα κόστη δανεισμού των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, ήτοι να αποτραπεί ο κατακερματισμός.

  Σε κάθε περίπτωση όμως το κλίμα, αν και επιφυλακτικό είναι σταθερά θετικό, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει και πάλι τις 900 μονάδες, για πρώτη φορά από τις αρχές του Ιουνίου. Μάλιστα, αυτό μπορεί να έχει αμβλυνθεί εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης, εντούτοις ο ελαφρώς καλύτερος τζίρος σε σχέση με την ίδια περίοδο των παρελθόντων ετών, δημιουργεί μια καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια της ανάκαμψης από τα χαμηλά του Ιουλίου.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, οι διακυμάνσεις είναι ευμετάβλητες, με την Πειραιώς, τον Τιτάνα, τον ΑΔΜΗΕ, τη ΓΕΚ Τέρνα, ο ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν μεταβολή. Ωστόσο, θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Aegean, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Βιοχάλκο.

  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΟΛΠ, Εθνική, Quest, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil, Eurobank, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -1%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ