Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Αυγ-2022 21:32

  Τέλος στο ανοδικό σερί του χρυσού

  Απώλειες 1,7% για τον χρυσό στην πρώτη εβδομάδα του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέλος στο ανοδικό σερί περίπου μίας εβδομάδας έβαλε την Πέμπτη ο χρυσός, στον αντίποδα της ανοδικής πορείας των μετοχών, αφού μετά τη χρηματιστηριακή ευφορία που έφερε χτες η επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή, η ανακοίνωση σήμερα της απροσδόκητης μείωσης και των τιμών παραγωγού συνεχίζει να δίνει ώθηση στην επενδυτική διάθεση.

  Έτσι, παρόλο που ο πληθωρισμός συνεχίζει να τρέχει σε υψηλά επίπεδα, πολλοί επενδυτές φαίνεται να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αγορά πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών μετοχών.

  Η υποχώρηση του πολύτιμου μετάλλου την Πέμπτη φαίνεται ασυνήθιστη δεδομένης της πτώσης στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και του δολαρίου.

  "Υπάρχει μια σύγκρουση των αφηγημάτων για διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, με το forex και τις μετοχές να υποδέχονται θετικά τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ στη μάχη για την τιθάσευση του πληθωρισμού, ενώ τα ομόλογα και τα πολύτιμα μέταλλα δεν βρίσκουν πραγματική στήριξη στα στοιχεία αυτά", παρατήρησε ο Μάριος Χατζηκυριάκος, αναλυτής της XM.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 6,50 δολάρια ή 0,4% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.807,20 δολάρια η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με απώλειες για πρώτη φορά από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τη FactSet.

  Το ασήμι είδε το συμβόλαιο του παραδόσεως Σεπτεμβρίου να χάνει 38 σεντς ή 1,8% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 20,35 δολάρια η ουγγιά.

  Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 13,30 δολάρια ή 1,4%, στα 959,4 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 42,50 δολάρια ή 1,9%, στα 2.288,40 δολάρια.

  Τέλος ο  χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 6 σεντς ή 1,6%, στα 3,71 δολάρια ανά λίβρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ