Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Αυγ-2022 22:28

  Ανέκαμψε το αργό εν μέσω ελπίδων για αύξηση της ζήτησης για βενζίνη

  Ισχυρή ανάκαμψη για το αργό μετά τη “βουτιά” 10% του προηγούμενη διημέρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειές τους, λαμβάνοντας ώθηση από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση που σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ και το άλμα που εμφάνισε η λειτουργία των διυλιστηρίων, παρότι τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν.

  Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 5 Αυγούστου κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ άνοδο 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών εμφάνισαν και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων.

  Ωστόσο, το ίδιο διάστημα τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια, η οποία μάλιστα ήταν σημαντικά υψηλότερη των προσδοκιών της αγοράς, γεγονός που ενίσχυσε τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

  Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights ανέμεναν, κατά μέσο όρο, αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 600.000 βαρέλια, πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια και μείωση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων κατά 900.000 βαρέλια.

  Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης βελτίωση της λειτουργίας των διυλιστηρίων, στο 94,3%, όταν οι αναλυτές τοποθετούσαν τον πήχη στο 91,8%.

  "Η ζήτηση βενζίνης ανέκαμψε και αυτή η τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αιχμή της καλοκαιρινής σεζόν”, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda σε σημείωμά του.

  Έτσι, την Τετάρτη, το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 1,43 δολάρια το βαρέλι ή κατά 1,6% και έκλεισε στα 91,93 δολάρια το βαρέλι.

  Αύξηση αλλά μικρότερη εμφάνισε και το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent, το οποίο τερμάτισε την ημέρα στα 97,40 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,09 δολαρίων ή 1,1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ