Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Αυγ-2022 13:04

  Διευρύνει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

  5534798
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να δοκιμάσει τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών επιχειρεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς στο περιθώριο των κρίσιμων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος και αποτελεί τον βασικό καταλύτη πολιτικής της Federal Reserve, καταφέρνει να διευρύνει τα κέρδη του.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 866,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.084,00 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,47% στις 551,35 μονάδες.

  Αν και το ΧΑ βρίσκεται στις παρυφές του εκθετικού ΚΜΟ, δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από τον βασικό καταλύτη της σημερινής (και όχι μόνο) συνεδρίασης παγκοσμίως, που δεν είναι άλλος από τα πολυαναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

  Είναι άλλωστε αυτά που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση της πολιτικής της Federal Reserve, η οποία παλεύει να τον θέσει υπό έλεγχο με συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων. Και αυτές οι αυξήσεις είναι που προκαλούν μια μεγάλη μετατόπιση των κεφαλαίων παγκοσμίως, σε assets που και προστασία προσφέρουν και σταθερές αποδόσεις δίνουν, ενώ οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες παλεύουν εν μέσω bear market.

  Έτσι το ΧΑ, ελλείψει μάλιστα και κάποια εσωτερικής εξέλιξης που να καθορίζει επενδυτές αποφάσεις, "συντάσσεται" στην αίθουσα αναμονής των διεθνών αγορών. Και φυσικά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, κατά το οποίο οι ρυθμοί πέφτουν σε οριακά επίπεδα, η εστίαση δεν μπορεί να είναι κάπου αλλού πέραν των αμερικανικών στοιχείων.

  Τεχνικά τώρα, όσο η αγορά παραμένει κάτω από τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών, στις 866,55 μονάδες, η τάση της παραμένει πτωτική. Για να δοκιμάσει επομένως το επόμενο επίπεδο των 870 μονάδων, θα πρέπει να διαπεράσει τον εκθετικό ΚΜΟ 200. Η στήριξη είναι στις 840 και 815 μονάδες, η δοκιμασία των οποίων έχει στην παρούσα περισσότερες πιθανότητες, αν και ο γενικός δείκτης έχει δημιουργήσεις ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο κερδίζει 3,18%, με τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του +1% κινούνται οι Coca Cola, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Alpha Bank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Quest, Jumbo και ΑΔΜΗΕ.

  Στον αντίποδα, ο Σαράντης και ο Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες 1,41% και 1,04% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Aegean και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Motor Oil.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ