Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Αυγ-2022 21:35

  Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

  Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, μία ημέρα πριν την πολυαναμενόμενη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να δώσουν μια εικόνα για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve στο πεδίο της μάχης κατά του πληθωρισμού.

  Τη σημερινή άνοδο του κίτρινου μετάλλου τροφοδότησαν η υποχώρηση των μετοχών και η διολίσθηση του δολαρίου που έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού.

  Παρά την αδυναμία των τελευταίων μηνών, άλλωστε, ο χρυσός έχει να επιδείξει μια αξιοσημείωτα καλή πορεία μετά τα εντυπωσιακά ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.

  Η έκθεση για την απασχόληση, όπως ήταν φυσικό, ενίσχυσε το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών για τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αύριο, τα οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να παράσχουν κάποιες ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Fed όσον αφορά την προσπάθειά της να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό που παραμένει σε υψηλά τεσσάρων δεκαετιών.

  "Ο χρυσός ενισχύεται σήμερα χάρη στις ροές προς τα ασφαλή καταφύγια λόγω της υποχώρησης των μετοχών αλλά και της εξασθένησης του δολαρίου”, ανέφερε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του προς τους πελάτες, όπου μάλιστα προχωρά και σε μια θετική πρόβλεψη για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου. "Εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο, ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί προς την περιοχή των 1.850 δολαρίων”, εκτίμησε ο αναλυτής της Oanda.

  Τα στοιχεία του ΔΤΚ που θα ανακοινωθούν αύριο αναμένεται να δείξουν, άλλωστε, ελαφρά υποχώρηση από το θηριώδες 9,1%, σε ετήσια βάση, που καταγράφηκε τον Ιούνιο, εν μέρει λόγω της πρόσφατης υποχώρησης των τιμών της βενζίνης στα πρατήρια.

  Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο χρυσός συνέχισε την πορεία ανάκαμψης που σημειώνει τον τελευταίο μήνα, περιορίζοντας τις απώλειές του από την αρχή του έτους μόλις στο 3%, για το πιο ενεργό συμβόλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Ειδικότερα, την Τρίτη, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 7,10 δολάρια ή 0,4% και τερμάτισε την ημέρα στα 1.812,30 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του πλέον ενεργού συμβολαίου του πολύτιμου μετάλλου από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Την πορεία του χρυσού ωστόσο δεν ακολούθησαν σήμερα τα υπόλοιπα μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι υποχώρησε κατά 13 σεντς ή 0,6% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 20,48 δολάρια η ουγγιά. 

  Ανάλογη πορεία σημείωσε το παλλάδιο, με το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 22,70 δολάρια ή 1% και να κλείνει στα 2.218,80 δολάρια η ουγγιά, όπως και η πλατίνα, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να χάνει 5,40 δολάρια ή 0,6% και να τερματίζει στα 933 δολάρια η ουγγιά.

  Σχεδόν αμετάβλητο έκλεισε, τέλος, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για τον χαλκό, στα 3,587 δολάρια η λίβρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ