Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Αυγ-2022 11:58

  Υποχωρεί κατά 2,5% το φυσικό αέριο

  ΕΕ φυσικο αεριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινούνται για τρίτη συνεχή ημέρα οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς τα επίπεδα αερίου στις αποθήκες στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα συνήθη επίπεδα για την εποχή σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της περιοχής είναι γεμάτες κατά 72%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της προηγούμενης εποχής στο 70,1%.

  Η Ευρώπη έσπευσε να αναπληρώσει τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο ενόψει της χειμερινής περιόδου όταν και κορυφώνεται η ζήτηση, λόγω των ανησυχιών για την διακοπή των ρωσικών ροών. Η Ευρώπη εισήγαγε πολύ περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από ό,τι συνήθως για να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

  Οι ρωσικές ροές μέσω του Nord Stream, του κύριου αγωγού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, είναι σε γενικές γραμμές σταθερές στο 20% περίπου της δυναμικότητας του αγωγού από τα τέλη Ιουλίου, όταν η Μόσχα μείωσε τις ροές από 40%. Η ρωσική Gazprom ανέφερε οι μειωμένες ροές οφείλονται στα προβλήματα με τη συντήρηση των τουρμπινών, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων λόγω κυρώσεων για την επιστροφή του εξοπλισμού.

  Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για νορβηγικό φυσικό αέριο υποχώρησαν την Τρίτη, αφού διολίσθησαν κατά 3,6% τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες. Αρκετές εγκαταστάσεις που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τον εφοδιασμό του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρωτικής Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσουν εποχικές εργασίες αυτή την εβδομάδα.

  Σε αυτό το κλίμα, το ολλανδικό συμβόλαιο - ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς - υποχωρεί κατά 2,5% στα 188,30 ευρώ τη μεγαβατώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ