Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Αυγ-2022 21:09

  Επαναφορά πάνω από τα 1.800 δολάριο για το χρυσό

  Επαναφορά πάνω από τα 1.800 δολάριο για το χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υποχώρηση του δολαρίων και η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων επανέφεραν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χρυσό, που ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές ανακτώντας το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισε στα 1.805,2 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,8% ή περίπου 14 δολαρίων.

  Παράλληλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα 3,7% κλείνοντας στα 20,61 δολάρια η ουγγιά.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο πραγματοποίησε ράλι 5% και ολοκλήρωσε στα 2.241 δολάρια η ουγγιά, τη πλατίνα ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στα 938,4 δολ. η ουγγιά, όπως και ο χαλκός που σημείωσε άνοδο 1,1% στα 3,59 δολ. η λίβρα.

  Οι έντονες αβεβαιότητες τις εποχής δεν έχουν αναδείξει το χαρακτήρα του χρυσού ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, όπως φημίζεται διαχρονικά, καθώς οι κρατικοί τίτλοι των ΗΠΑ αλλά και το ράλι του δολαρίου λειτουργούν ανταγωνιστικά για το πολύτιμο μέταλλο στο περιβάλλον τις εντεινόμενης σύσφιξης νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι τα στοιχεία για την εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασία των ΗΠΑ την Παρασκευή, που επανέφεραν τους φόβους για νέες επιθετικές κινήσεις της Fed, οδήγησαν σε απώλειες 0,9% τον χρυσό.

  Όπως σημειώνει ο Έντουαρντ Μόγια, "Η αγορά φαίνεται να έχει τιμολογήσει το σοκ από τον αριθμό των θέσεων εργασίας... ωστόσο, ο χρυσός θα περάσει δύσκολα εάν φανεί ότι η Fed προχωρά πολύ παραπάνω με τη σύσφιξη".

  Από την πλευρά του, ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ της Kinesis Money εκτιμά ότι "με τα κέρδη του χρυσού να περιορίζονται από το ενδεχόμενο για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, η αντοχή του επιπέδου στήριξης στα περίπου 1.700 δολαρίων θα δοκιμαστεί όταν ανακοινωθεί η επόμενη απόφαση της Fed".

  Σε αυτό το κλίμα άλλωστε, οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν στα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη, τα οποία θα παρέχουν νέες ενδείξεις προκειμένου να αξιολογήσει η αγορά ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της ομοσπονδιακής τράπεζας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ