Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Αυγ-2022 11:09

  Νέα αναδίπλωση για το Χρηματιστήριο

  'Έσπασε' τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Στο ίδιο μήκος κύματος με το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σήμερα κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να παραμείνει στη ζώνη των 870 μονάδων, κόντρα στις ήπιες πιέσεις που δέχεται.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,16% στις 866,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.091,95 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,57% στις 552,91 μονάδες.

  Η διάσπαση του κινητού μέσου των 200 ημερών στις δημοπρασίες της Τετάρτης αποδεικνύεται αδύναμη, με την αγορά να χάνει και πάλι το επίπεδο που σηματοδοτεί τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Βέβαια, οι προσδοκίες ήταν χαμηλές, δεδομένης της εποχικότητας, του χαμηλού τζίρου και του εύθραυστου διεθνούς περιβάλλοντος, ωστόσο οι ελπίδες πάντοτε καλλιεργούνται από τους long. 

  Το μοτίβο άλλωστε δεν αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες, καθώς η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και η "απουσία" πολλών χαρτοφυλακίων συντηρεί στα όρια του διαδικαστικού πολλές κινήσεις στο ταμπλό. Μόνη διαφορά μπορεί να υπάρξει εάν κάποιος διεθνής καταλύτης εκδηλωθεί με τόσο ισχυρό τρόπο, που να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στις αγορές παγκοσμίως.

  Ένα μέτωπο που ενδεχομένως να συντηρήσει το ενδιαφέρον της αγοράς είναι τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία και επηρεάζουν τις αποφάσεις της Federal Reserve. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή των τάσεων ώστε να αλλάξουν οι εκτιμήσεις για την επιτοκιακή πολιτική της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας του κόσμου, κάτι που δεν αναμένεται, αλλά σίγουρα θα υπάρξει ένας καλύτερος τόνος εάν κάποια στοιχεία αλλάξουν τα δεδομένα που θα έχει στα χέρια της Fed. 

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Coca Cola, Aegean και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Jumbo. 

  Στον αντίποδα, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη λίγο πάνω από το 1%, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Quest, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ. Χωρίς μεταβολή είναι ο Μυτιληναίος, η Εθνική και ο Titan. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ