Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Αυγ-2022 12:38

  Άμυνα στους πωλητές παίζει το Χρηματιστήριο

  Σε πλάγια.. ισορροπία το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:21

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Σε θέση άμυνας πάνω στον κινητό μέσο των 200 ημερών βρίσκεται και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε να κινηθεί πάνω από τις 870 μονάδες, τα στηρίγματα που βρήκε ήταν σαθρά, επιτρέποντας στους πωλητές να κυριαρχούν στην πλειονότητα των τίτλων του.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,17% στις 868,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.104,59 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,17% στις 563,62 μονάδες.

  Το μοτίβο της αρχικής νευρικότητας, την οποία διαδέχονται κινήσεις βελτίωσης του κλίματος, αλλά και τους πωλητές να επιμένουν, επαναλαμβάνεται σήμερα, με το ΧΑ να προσπαθεί να απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Τα πρόσημα σε πολλούς τίτλους είναι ευμετάβλητα, αλλά δεν λείπουν και οι πιέσεις σε τίτλους που συντηρούν αρνητικό κλίμα.

  Εάν καταφέρει να κλείσει θετικά και σήμερα, τότε το ανοδικό σερί της αγοράς θα διευρυνθεί σε επτά συνεδριάσεις, με τον απολογισμό σε αυτό το διάστημα να αγγίζει τις 50 μονάδες. Μάλιστα, από τα μέσα Ιουλίου, όταν και άρχισε η αγορά την ανάκαμψη της, τα κέρδη του γενικού δείκτη θα "ακουμπήσουν" το 10%, βελτιώνοντας παράλληλα και την τεχνική εικόνα της αγοράς, καθώς θα έχει διαπεράσει τον κινητό μέσο των 200 ημερών, στις 866 – 867 μονάδες. Σε αυτό το σενάριο, ο δρόμος προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης, στις 880 μονάδες είναι ανοιχτός, με την αγορά να έχει βελτιώσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των χαρτοφυλακίων.

  Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά είναι ο τραπεζικός κλάδος, με τον κλαδικό, όπως παρατηρεί και ο Απόστολος Μάνθος, να έχει διασπάσει ανοδικά τόσο τον μεσοπρόθεσμο καθοδικό στροφέα "Q” όσο και την οριζόντια γραμμή αντίστασης στις 515 με 510 μονάδες. Ο επόμενος ανοδικός στόχος εντοπίζεται στις 575 μονάδες με τον πλέον κύριο την εισαγωγή του δείκτη μέσα στην περιοχή των 600 με 622 μονάδων, κάτι που προς ώρας φαντάζει δύσκολο λόγω και της έντονης ποσοστιαίας κίνησης δίχως ιδιαίτερο στοπ ανάσας. Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί από τα χέρια των αγοραστών βρίσκεται στο ανοδικό χάσμα που προκλήθηκε τη Δευτέρα στις 526 μονάδες περίπου. Καθοδικό πέρασμα κάτω από εκεί θα ανατρέψει το υπάρχον βραχυχρόνιο σκηνικό.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΕΥΔΑΠ χάνει 2,36%, με τις Coca Cola, Motor Oil, Aegean, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Alpha Bank, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο.

  Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη 2,9% έκαστη, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική και Titan. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και ΑΔΜΗΕ, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Jumbo, Quest και Τέρνα Ενεργειακή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ