Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουλ-2022 11:00

  "Βλέπει" δειλά και τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο - άνοδος 21.06.2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Να κλείσει τον Ιούλιο πλησίον, αν όχι άνω, των 850 μονάδων επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από τα εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 844,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.036,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,33% στις 520,84 μονάδες.

  Τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου σήμερα, και ο γενικός δείκτης είναι θετικός, ανατρέποντας μάλιστα και τις πιέσεις του πρώτου δεκαημέρου. Και μπορεί οι επιδόσεις να ήταν ήπιες και ελεγχόμενες, όμως το ΧΑ κατάφερε να αντέξει σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, κατά το οποίο η αβεβαιότητα των νομισματικών πολιτικών ανέβαλε πολλές επενδυτικές αποφάσεις ξένων.

  Βέβαια, δεν αποτελεί τετριμμένη παρατήρηση η μείωση του τζίρου στην αγορά, καθώς η πτωτική του πορεία ήρθε νωρίτερα φέτος. Η μέση αξία των συναλλαγών καθηλώθηκε πέριξ των 50 εκατ. ευρώ ημερησίως, με πολλά εξ αυτών, ειδικά στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου να διακινούνται μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών. Επομένως, η ενεργητικότητα πολλών χαρτοφυλακίων περιορίστηκε σε ορισμένες κινήσεις σε επιλεγμένους τίτλους, ειδικά στους συνήθεις υπόπτους των τραπεζών και του ενεργειακού κλάδου.

  Σήμερα η αγορά αναμένει επίσης και τα αποτελέσματα των Eurobank και Εθνικής μετά το κλείσιμο, με την JP Morgan να σπεύδει να αναφέρει ότι θα είναι ισχυρά σε όλους τους τομείς. Η JP Morgan προβλέπει ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα λόγω της υψηλής νέας δανειοδοτικής δραστηριότητας και του ακόμα ευνοϊκού περιβάλλοντος κινδύνου, αντανακλώντας σε γενικές γραμμές τις τάσεις από το α’ τρίμηνο.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Eurobank, η Λάμδα, η Πειραιώς, η Alpha Bank και η Coca Cola ηγούνται του θετικού προσήμου με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Motor Oil, Quest και ΑΔΜΗΕ.

  Στον αντίποδα, Σαράντης και ΕΛΧΑ βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, καταγράφοντας απώλειες 0,88% και 0,14% αντίστοιχα, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΛΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Aegean και ΟΠΑΠ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ