Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουλ-2022 17:02

  Ανεβάζει στροφές η Wall με τεχνολογικό μομέντουμ

  25827051
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:25

  Να διευρύνει τα ισχυρά κέρδη της χτεσινής συνεδρίασης επιχειρεί η αμερικανική αγορά, η οποία μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα έχει περάσει πλέον σε θετικό έδαφος με αιχμή την τεχνολογία, εν μέσω γενικότερων ενδείξεων ενισχυμένου επενδυτικού κλίματος τις τελευταίες ημέρες.

  Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,11% και κινείται στις 31.861 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 3.961 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε χτες, με άλμα 1,5% στις 11.890 μονάδες.

  Οι τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν να έχουν ενθαρρύνει αρκετούς επενδυτές, καθώς εντείνονται οι προσδοκίες ότι η πτωτική τάση έφτασε στον πυθμένα της και η αγορά θα αντεπιτεθεί από εδώ και πέρα.

  Χτες άλλωστε η Wall κατέγραψε μία "90% up” μέρα, δηλαδή είδε το 90% των καταχωρημένων μετοχών να κινείται ανοδικά συνεισφέροντας στο 90% του συνολικού όγκου.

  "Θεωρούμε τη χτεσινή ανοδική ανάσα ως ένα σημάδι ότι η θερινή ανάκαμψη των μετοχών στις ΗΠΑ μπορεί να συνεχιστεί", έγραψε ο Stephen Suttmeier, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America, σε σημείωμά του σήμερα.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρεις δείκτες έκλεισαν χτες πάνω από τους κινητούς τους μέσους όρους 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

  Για πολλούς επενδυτές η παρατεταμένη βουτιά του τελευταίου διαστήματος συνιστά ευκαιρία εισόδου, ενώ μία παρόμοια θέση εξέφρασε και η Bofa χτες καθώς η έρευνα διαχειριστών κεφαλαίου της έδειξε ότι η επενδυτική διάθεση έχει βρεθεί στο ναδίρ, κάτι που πιθανώς συνιστά σήμα ανόδου από εδώ και πέρα.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αβεβαιότητες παραμένουν στο οικονομικό περιβάλλον, με άλλους αναλυτές να διατηρούν τη δυσπιστία τους για την ανοδική δυναμική της αγοράς.

  "Παρά την έντονα θετική συνεδρίαση της Τρίτης, δεν αναμένουμε σταθερή βελτίωση του κλίματος της αγοράς έως ότου οι επενδυτές αποκτήσουν μεγαλύτερη σαφήνεια για το outlook στην οικονομία, τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και τους πολιτικούς κινδύνους", έγραψε ο Mark Haefele της UBS σε δικό του σημερινό σημείωμα.

  Κατά τα άλλα, συνεχίζονται τα θετικά αποτελέσματα με τον τίτλο της Netflix να ενισχύεται σήμερα κατά 3,7%, καθώς η διάσημη πλατφόρμα streaming έχασε 970.000 συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο αντί των 2 εκατ. που φοβόταν η αγορά.

  Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε κέρδη 3,20 δολάρια ανά μετοχή, κατά πολύ υψηλότερα της εκτίμησης για 2,94 δολάρια

  Μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης ανακοινώνουν τα δικά τους μεγέθη για το δεύτερο τρίμηνο η Tesla και η United Airlines.

  Προς ώρας πάντως, με το 10% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα,το 69% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που φαίνεται να επιδρά ιδιαίτερα θετικά στην επενδυτική διάθεση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ