Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουλ-2022 16:56

  Ανοδικά η Wall - Ισχυρή αντίδραση μετά τις χθεσινές απώλειες

  Wall Street γενικη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.26

  Ισχυρό ράλι πραγματοποιούν την Τρίτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street με "άλμα" άνω του 2%, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και σε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά την αποτυχία χθες να διατηρήσει η Wall το ράλι της.

  Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 682,32 μονάδων ή 2,20% στις 31.754,93 μονάδες ενώ ο S&P 500 κερδίζει 99,55 μονάδες ή 2,61% στις 3.931,15 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο S&P έχει σημειώσει πτώση στις έξι από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις και έχει υποχωρήσει κατά 19,6% από την αρχή της χρονιάς. Στο μεταξύ, ο Nasdaq προσθέτει 334,52 μονάδες ή 2,95% στις 11.695,15 μονάδες.

  Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου αυτήν την εβδομάδα και αναμένουν να δουν το πώς οι επιχειρήσεις θα χειριστούν τις οικονομικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και του ισχυρότερου δολαρίου, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν οι φόβοι για ύφεση.

  "Τόσο οι επενδυτές όσο και οι εταιρείες ανέμεναν θερμό πληθωρισμό, οπότε το να μιλούν οι εταιρείες για θερμό πληθωρισμό κατά το β' τρίμηνο δεν αποτέλεσε έκπληξη", δήλωσε ο Kim Forrest, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων στην Bokeh Capital Partners. "Αυτό που αποτέλεσε έκπληξη ήταν ότι κατάφεραν να διαχειριστούν καλά τον πληθωρισμό", πρόσθεσε.

  Η μετοχή της Johnson & Johnson σημειώνει πτώση 1,58% μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου κερδών και εσόδων τριμήνου, αν και ο φαρμακευτικός κολοσσός μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα κέρδη του του έτους.

  Τα έσοδα της Hasbro (+0,67%) για το τρίμηνο ήταν λίγο χαμηλότερα από τις προσδοκίες, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Refinitiv.

  Στο  μεταξύ, η μετοχή της IBM υποχωρεί κατά 5,90%, αφού η τεχνολογική εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για τις ταμειακές ροές, παρόλο που ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

  Παράλληλα, η μετοχή της Halliburton ενισχύεται κατά 1,20% λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου φέτος, γεγονός που ενίσχυσε τα κέρδη της εταιρείας στο τρίμηνο.

  Σημειώνεται ότι η Netflix (+5,28%) θα ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται αποτελέσματα από Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter και Verizon μεταξύ άλλων.

  Μέχρι στιγμής, περίπου το 9% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β' τριμήνου. Από αυτές τις εταιρείες, περίπου τα 2/3 έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η Google έκανε χθες split της μετοχής 20 προς 1.

  Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Dow σημείωσε απώλειες άνω των 200 μονάδων, αντιστρέφοντας το ράλι που κατέγραφε προηγουμένως με ώθηση τα καλά αποτελέσματα των Goldman Sachs και Bank of America. Ωστόσο αργότερα μέσα στην ημέρα, οι δείκτες γύρισαν στο "κόκκινο" μετά από ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Apple σχεδιάζει να επιβραδύνει τις προσλήψεις και τις δαπάνες για την ανάπτυξη το επόμενο έτος ούτως ώστε να προετοιμαστεί για την πιθανότητα ύφεσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ