Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιουλ-2022 20:59

  Κέρδη για τον χρυσό μετά από την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών

  Γιατί η πρόσφατη πτώση του χρυσού δεν αποτελεί αγοραστική ευκαιρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, καθώς η υποχώρηση της τιμής του δολαρίου βοήθησε τον χρυσό να ανακτήσει ορισμένες από τις πρόσφατες απώλειές του, καθώς η άμβλυνση των φόβων για αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποτέλεσε επίσης στήριγμα.

  Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 0.4%, κλείνοντας στα 1.710,20 δολάρια η ουγγιά.

  Το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,3%, κλείνοντας στα 18,84 δολάρια ανά ουγγιά.

  Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από το υψηλό σχεδόν 20 ετών, με πτώση 0,3%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

  "Οι αγορές ρίχνουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης της Fed στη συνεδρίαση πολιτικής της τον Ιούλιο, κάτι που μεταφράζεται σε κάποιο μέτρο ανακούφισης για τον χρυσό", δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

  Οι Αμερικανοί καταναλωτές μετρίασαν τις προσδοκίες τους για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο παράλληλα με την απότομη πτώση των τιμών της βενζίνης τον περασμένο μήνα, μια εξέλιξη που είναι πιθανό να χαιρετιστεί από αξιωματούχους της Federal Reserve που ανησυχούν ότι οι προσδοκίες για υψηλό πληθωρισμό θα μπορούσαν να ενσωματωθούν και να περιπλέξουν το έργο τους να περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών.

  Η επιθετική πολιτική της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού έχει πλήξει την ελκυστικότητα του χρυσού, καθώς η αύξηση των επιτοκίων έκανε το περιουσιακό στοιχείο να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό.

  "Ωστόσο, με μια κίνηση 75 μονάδων βάσης να φαίνεται τώρα πιο πιθανή, το δολάριο ΗΠΑ έχει αποδυναμωθεί ελαφρώς από το ρεκόρ που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, παρέχοντας ανακούφιση στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων", δήλωσε ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

  Αξιωματούχοι της Fed έδωσαν σήμα την Παρασκευή ότι θα επιμείνουν σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β. στη συνεδρίασή τους στις 26-27 Ιουλίου.

  Όσο αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Σεπτεμβρίου σημείωσε κέρδη 3,8%, στα 3,575 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Οκτωβρίου προσέθεσε 2,2% στα 849 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου προσέθεσε 0,5% στα 1.839 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ