Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιουλ-2022 21:22

  Σε χαμηλό 9 μηνών ο χρυσός

  Σε υψηλό σχεδόν εβδομάδας ο χρυσός λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με νέες απώλειες που οδήγησαν την τιμή του σε χαμηλό εννέα μηνών κινήθηκε σήμερα ο χρυσός, καθώς η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχήματα για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed περιόρισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.731 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 0,6% ή 10,6 δολάρια.

  Στο ίδιο κλίμα, το ασήμι είδε και το δικό του συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 0,5% ή 10 σεντς, κλείνοντας στα 19,132 δολ. η ουγγιά.

  Παρά τους διαρκώς εντεινόμενους υφεσιακούς φόβους, οι επενδυτές επιλέγουν τον τελευταίο καιρό το δολάριο αντί του χρυσού, ωθώντας το νόμισμα των ΗΠΑ σε υψηλά σχεδόν δύο δεκαετιών, κάτι που με τη σειρά του περιορίζει παραπάνω και το ενδιαφέρον για χρυσό σε κατόχους άλλων νομισμάτων.

  Στο ίδιο πλαίσιο, οι αυξήσεις επιτοκίων της fed που συνεχίζονται στρέφουν τους επενδυτές προς assets με σταθερή επιστροφή κεφαλαίου, κάτι που δεν προσφέρει ο χρυσός.

  "Ο χρυσός βρίσκεται υπό πίεση καθώς το δολάριο κάνει μεγάλα ράλι και υφίστανται προσδοκίες για αρκετά μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, αφότου η (πρόσφατη) έκθεση ανέδειξε μια ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ", επισημαίνει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να υποχωρήσουν προσωρινά κάτω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων και στη συνέχεια να λάβουν ισχυρή στήριξη γύρω στα 1.670 δολάρια".

  Παρά τα στοιχεία που λειτουργούν ανταγωνιστικά και πιέζουν την τιμή του χρυσού πάντως, η απαισιοδοξία για την κατάσταση των οικονομιών της Ασίας και η γεωπολιτική αστάθεια περιορίζουν τις απώλειες του πολύτιμου μέταλλου.

  Κατά τα άλλα, πτωτική γενικότερα ήταν η τάση για τα μέταλλα σήμερα, με την πλατίνα να σημειώνει απώλειες 2,5% ή 22 δολαρίων στα 860,7 δολ. η ουγγιά, το παλλάδιο να χάνει 0,7% κλείνοντας στα 2.171 δολ. η ουγγιά, ενώ ο χαλκός συνέχισε στην κατηφορική κατεύθυνση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, με νέες απώλειες 2,6% στα 3,43 δολ. η λίβρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ