Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουλ-2022 10:04

  Για την τέταρτη εβδομάδα κερδών οδεύει το φυσικό αέριο

  146553699
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών αυτό το έτος οδεύουν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις προμήθειες από τη Ρωσία.

  Αν και τα futures του φυσικού αερίου υποχωρούν σήμερα, συνεχίζουν να οδεύουν για κέρδη στην εβδομάδα. Αυτή θα είναι η τέταρτη εβδομάδα κερδών για το φυσικό άεριο. 

  Στο μεταξύ, ο αγωγός Nord Stream αναμένεται να κλείσει τη Δευτέρα για μια περίοδο 10 ημερών, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης, με τις ανησυχίες να κλιμακώνονται ότι οι ροές από τον αγωγό δεν θα επαναληφθούν όταν οι εργασίες αυτές ολοκληρωθούν. 

  Ο αγωγός Nord Stream βρίσκεται στο 40% μόλις της δυναμικότητας του καθώς η Ρωσία συνεχίζει να περιορίζει τις ροές, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα και ζητήματα συντήρησης. Ένα παρατεταμένο κλείσιμο των ροών από το Κρεμλίνο θα έθετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών χωρών να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, όταν η ζήτηση κορυφώνεται. 

  Τα ολλανδικό συμβόλαιο του φυσικού αερίου βρέθηκε να υποχωρεί έως και 4,5% ενώ αυτή των ώρα χάνει 2,8% στα 178 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Το συμβόλαιο έχει υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ