Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουλ-2022 22:22

  Επέστρεψε πάνω από τα $100/βαρέλι το αμερικανικό αργό - Ράλι 14% το φυσικό αέριο

  Ενδεχόμενο κατάρρευσης του πετρελαίου έως και τα 45 δολάρια βλέπει η Citi
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αντίδραση έβγαλε το πετρέλαιο μετά το διήμερο sell-off που το έφεραν σε περιοχή bear market, αφού οι τιμές του ανέκτησαν μέρος των απωλειών τους με το αμερικανικό αργό να σκαρφαλώνει πάλι πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

  Οι εντεινόμενες ανησυχίες για επικείμενη ύφεση οδήγησαν σε κατρακύλα τις τιμές του πετρελαίου στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, με τα εμπορεύματα να επιστρέφουν μεγάλο μέρος των κερδών τους μες στο 2022 ως απόρροια της ενεργειακής κρίσης από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  

  Οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της αυξανόμενης ζήτησης αλλά των ανησυχιών για την πολιτική της Federal Reserve, ωστόσο το αποδυναμωμένο δολάριο (-0,1%) και η ενίσχυση της βενζίνης την Πέμπτη έδωσαν ώθηση και στις τιμές πετρελαίου, παρόλο που η αγορά παραμένει εν γένει σφιχτή.

  Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν μια υγιή ανάκαμψη της ζήτησης βενζίνης, αμβλύνοντας κάποιες πρόσφατες ανησυχίες, γεγονός που ώθησε το καύσιμο ανοδικά με το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου να ενισχύεται κατά 18 σεντς ή 5,7% στα 3,4204 δολάρια το γαλόνι.

  Στο μεταξύ, η απροσδόκητη εβδομαδιαία αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού δεν κατάφερε να ανακόψει την ανάκαμψη των τιμών την Πέμπτη. Ειδικότερα, τα εγχώρια αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουλίου. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights. 

  Η αύξηση των αποθεμάτων αργού αντισταθμίστηκε από την αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων, τόνισε ο Matt Smith, αναλυτής της Kpler. "Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζήτηση για βενζίνη ήταν ισχυρή την περασμένη εβδομάδα, ενόψει του Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου".

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 4,20 δολάρια ή 4,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 102,73 δολάρια το βαρέλι. 

  Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, το οποίο κέρδισε 3,96 δολάρια ή 3,9% στα 104,65 δολάρια το βαρέλι.

  Στο μεταξύ, ράλι σημείωσε το φυσικό αέριο, αφού η EIA ανέφερε μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των προμηθειών των ΗΠΑ στην εβδομάδα.Το φυσικό αέριο παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 79 σεντς ή 14,3%, για να κλείσει στα 6,297 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ