Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουλ-2022 21:29

  Απώλειες 2,1% έφεραν το χρυσό σε χαμηλό έτους

  Απώλειες 2,1% έφεραν το χρυσό σε χαμηλό έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινήθηκε και ο χρυσός σήμερα, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τους ισχυρούς τριγμούς στις αγορές μετοχών παγκοσμίως με την άνοδο του δολαρίου να πιέζει τη ζήτηση του πολύτιμου μέταλλου.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί εντός του 2022 στα 1.763,9 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 2,1% ή 37,6 δολαρίων.

  Έντονα πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι, το οποίο είδε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 2,8% ή 55 σεντς κλείνοντας στα 19,121 δολάρια η ουγγιά.

  "Ο χρυσός θα μπορούσε να συνεχίσει την πλάγια κίνηση μεταξύ των 1.750 και 1.900 δολαρίων για λίγο", εκτιμά ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της Kinesis Money.

  "Η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ καθιστά περίπλοκη την περαιτέρω ανάκαμψη του χρυσού, αλλά την ίδια στιγμή οι επενδυτές θέλουν να έχουν χρυσό στο χαρτοφυλάκιό τους λόγω της έντονης αβεβαιότητας", προσθέτει.

  Παρόλο που ο χρυσός θεωρείται εξαιρετικό αντιστάθμισμα απέναντι στον πληθωρισμό, οι αυξήσεις των επιτοκίων ασκούν μεγάλη πίεση στα assets χωρίς σταθερή απόδοση.

  Σε αυτό το κλίμα, ο Stephen Innes της SPI Asset Management εκτιμά ότι "ενώ είμαστε κολλημένοι στην περιοχή των 1.790 - 1.830 δολαρίων, ο χρυσός θα μπορούσε να λάβει στήριξη από τις ανησυχίες για ύφεση και μια ενδεχόμενη άμβλυνση της στάσης της Fed".

  Πτωτικές ήταν οι τάσεις γενικότερα για τα μέταλλα, με το παλάδιο Σεπτεμβρίου να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του στα 1.918 δολάρια με -1%, η πλατίνα έχασε 2,4% κλείνοντας στα 850,7 δολ. ενώ ο χαλκός συνέχισε το sell-off του τελευταίου διαστήματος με νέα βουτιά 5,2% στα 3,415 δολ. η λίβρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ