Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουν-2022 18:06

  Αυτές οι 10 μετοχές του S&P 500 "έκαψαν" $4,1 τρισ. επενδυτικού χρήματος το α' εξάμηνο του 2022

  S&P 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το α' εξάμηνο του 2022 τελειώνει σήμερα και οι επενδυτές το αποχαιρετούν με ανακούφιση, αφού δεν αναμένεται να το νοσταλγήσουν: κατά τη διάρκειά του, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 21,4%.

  Ποιες είναι όμως οι μετοχές του οι οποίες υπέστησαν τις βαρύτερες απώλειες, μαζί με εκείνους που τις κρατούσαν στο χαρτοφυλάκιό τους; 

  Οι παρακάτω είναι οι 10 εταιρείες των οποίων η κεφαλαιοποίηση δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα μέσα στο 2022, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της 30ής Ιουνίου.

  Δεν πρόκειται απαραίτητα για τις μετοχές που είχαν τη χειρότερη απόδοση σε επίπεδο ποσοστού, αλλά για εταιρείες οι οποίες είναι τόσο μεγάλες, που το πλήγμα στο απόλυτο μέγεθος της κεφαλαιποίησής τους ήταν μεγαλύτερο.

  Το πλήγμα αυτό βέβαια είναι προς το παρόν μόνο στα χαρτιά για όσους επενδυτές έχουν σταθεί υπομονετικοί και δεν έχουν πουλήσει τις μετοχές τους, περιμένοντας μια ανοδική στροφή της αγοράς, όποτε και αν αυτή έλθει.

  Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της FactSet, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple, Amazon.com, Microsoft, Alphabet, Meta, καθώς και ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla υπέστησαν τις βαρύτερες απώλειες σε απόλυτους αριθμούς.

   

  Όσον αφορά τις απώλειες σε ποσοστιαία βάση στο πλαίσιο του ευρύτερου δείκτη του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η λίστα διαφοροποιείται σημαντικά:

  σχψσδφσδ

  Παρουσία και στις δύο λίστες καταγράφουν ο κολοσσός του streaming, Netflix, καθώς και η εταιρεία συστημάτων πληρωμών PayPal.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ