Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 14:20

  Συντηρεί τα επίπεδά του το Χρηματιστήριο

  5534794
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Κινήσεις εξισορρόπησης καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 820 μονάδων, αν και το προσπάθησε νωρίτερα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 824,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.986,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,63% στις 519,39 μονάδες.

  Αν και οι εγχώριοι αναλυτές ανέμεναν μια καλύτερη εβδομάδα, καθώς ολοκληρώνεται και το πρώτο εξάμηνο του έτους το ΧΑ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη νευρικότητα των επιπέδων, καθώς η πτωτική τάση είναι η κυρίαρχη. Και θα παραμείνει κυρίαρχη όσο ο γενικός δείκτης παραμένει σε αυτά τα επίπεδα και σε κάθε περίπτωση κάτω από τις 850 μονάδες.

  Η πλαγιά αυτή κίνηση σε ένα εύρος που δεν ξεπερνά τις 850 μονάδες αλλά ούτε και διολισθαίνει κάτω από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου αναμένεται να συντηρηθεί σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, δεδομένου ότι σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων δεν έχει αλλάξει κάτι που να προκαλέσει αλλαγή των προοπτικών, τόσο της ανάπτυξης όσο και του  πληθωρισμού. Άλλωστε ακόμη και το νέο υπό σχεδιασμό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά του κερματισμου αναμένεται να παρουσιαστεί με όλες τις λεπτομέρειες του στο τέλος Ιουλίου, ήτοι σε περίπου ένα μήνα. Και αυτός ο μήνας χρηματιστηριακά είναι πολύ μεγάλος για να μπορέσει να συντηρηθεί μια πιθανή ανάκαμψη της αγοράς.

  Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα έχει εισέλθει στο δημόσιο διάλογο για τα καλά η εκλογολογία, η οποία μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μια αγορά που ήδη έχει τις παθογένειες της, αλλά και δέχεται και το αρνητικό διεθνές κλίμα. Όσο κρατά μια άτυπη προεκλογική περίοδος, τόσο οι αγοραστές θα είναι επιφυλακτικοί, μπροστά μάλιστα και στην απλή αναλογική.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος σημειώνει κέρδη 2,07%, με τις Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνική να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Λάμδα, Coca Cola και Ελλάκτωρ.

  Στον αντίποδα, οι ΕΥΔΑΠ και Motor Oil σημειώνουν απώλειες 2,95% και 2,01% αντίστοιχα, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με πτώση άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Quest, Eurobank, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ. Χωρίς μεταβολή οι Τιτάν, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ