Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 14:41

  Μάχη ΔΕΗ vs Εθνικής στο Χρηματιστήριο

  Απορροφά εν μέρει τις πιέσεις το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Αδύναμο να κρατήσει τα πρωινά του κέρδη εμφανίζεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μάλιστα δέχεται πιέσεις από επιλεγμένους τίτλους και διολισθαίνει σε αρνητικά εδάφη.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 832,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 15 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.000,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,17% στις 523,22 μονάδες.

  Μπορεί το Χρηματιστήριο να εμφανίζεται αδύναμο να ανακτήσει τα επίπεδα των 850 μονάδων, αλλά ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance τονίζει ότι σίγουρα η ελληνική αγορά δεν είναι στην ίδια άσχημη κατάσταση, όπως οι ξένες. Θυμίζει, μάλιστα, ότι προέρχεται από μία πολυετή ύφεση περιμένοντας σημαντική βοήθεια από τα ευρωπαϊκά πακέτα, αύξηση στον δανεισμό, ξένες επενδύσεις και τέλος πολύ υψηλότερα αποτελέσματα από τις προβλέψεις για τον τουρισμό για το 2022. Σίγουρα η γρήγορη προεκλογική περίοδος που έχει ανοίξει, ανεξάρτητα αν θα γίνουν ή όχι εκλογές, επηρεάζει και φοβίζει για το μέλλον, παρ’ όλα αυτά τα νούμερα για το 2022 φαίνεται να είναι καλά τουλάχιστον μέχρι τα σημερινά δεδομένα.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα δείχνουν ότι από αυτά τα επίπεδα μπορούμε να δούμε μία αντίδραση, θυμίζοντας ότι οι 900 μονάδες είναι πλέον πολύ σημαντικό επίπεδο στη μεγάλη εικόνα. Το τεχνικό κομμάτι θα μας βοηθήσει να ακολουθήσουμε την κίνηση από τη στιγμή που δίνονται αγοραστικά σήματα. Ο τζίρος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το πιο πιθανό είναι όσο είμαστε ανάμεσα στις 800 και τις 900 μονάδες να έχουμε χαμηλές πτήσεις στον τζίρο.

  Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να γυρίζει γύρω από τη μεγάλη στήριξη της ζώνης των 800 μονάδων, με την αντίδραση στην παρούσα να σταματάει στις 843 μονάδες, που σε περίπτωση κατοχύρωσης θα ανοίξει αν μη τι άλλο τον δρόμο για τις 868 μονάδες. Στον FTSE 25 γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν οι 2.000 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός έχει στήριξη στη ζώνη των 510 μονάδες με την αντίσταση στις 544 μονάδες.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει απώλειες 3,03%, με την Πειραιώς και την ΕΥΔΑΠ να χάνουν 2,62% και 2,37% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Motor Oil, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Λάμδα, Σαράντης και Τιτάν.

  Στον αντίποδα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,30%, από το +4% το πρωί, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται κατά 1,41%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Eurobank και Aegean. Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Quest. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ