Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 21:56

  Εβδομάδα μικρών διακυμάνσεων για τον χρυσό στη σκιά της αύξησης των επιτοκίων

  Με το αριστερό μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικρή υποχώρηση της τιμής του ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός, καθώς η προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων δείχνει να περιορίζει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

  Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε σήμερα στα 1.830,3 δολάρια η ουγγιά έχοντας ενισχυθεί ανεπαίσθητα κατά μόλις 50 σεντς ή λιγότερο από 0,1%.

  Για το σύνολο του πενθήμερου ωστόσο η τιμή του συμβολαίου υποχώρησε κατά 0,6%.

  Ο στρατηγός αναλυτής της TD Securities, Ντάνιελ Γκάλι εκτιμά ότι υφίστανται αντίρροπες δυνάμεις που οδηγούν την τιμή του χρυσού σε μικρές διακυμάνσεις.

  "Έχουμε κινδύνους ύφεσης και σημάδια επικείμενης επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης που οδηγούν σε εισροές στο χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο. Από την άλλη πλευρά, η Fed έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, οδηγώντας σε σημαντική άνοδο των πραγματικών επιτοκίων", ανέφερε.

  Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Commerzbank Κάρστεν Φριτς έγραψε σήμερα σε σημείωμά του ότι "πιστεύουμε πως ο χρυσός έχει κάποιες μικρές ανοδικές δυνατότητες το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η πρόβλεψη της τιμής είναι για τα 1.900 δολάρια".

  Και ο ίδιος επισήμανε πάντως ότι βραχυπρόθεσμα η Fed θα αυξήσει επιθετικά τα επιτόκιά της, ασκώντας πιέσεις στο χρυσό.

  Κατά τα άλλα, ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα, με το ασήμι να χάνει 2,1% στην εβδομάδα, αν και έκλεισε τις σημερινές συναλλαγές στο +0,4% και τα 21,125 δολ. η ουγγιά.

  Ο χαλκός υποχώρησε κατά 6,8% στην εβδομάδα, με την τιμή του σχεδόν αμετάβλητη σήμερα στα 3,74 δολ. η λίβρα.

  Παρομοίως, η πλατίνα έχασε σήμερα 0,1% κλείνοντας στα 903,7 δολ. η ουγγιά και βρέθηκε στο -2,9% για την εβδομάδα.

  Αντίθετη κίνηση ακολούθησε το παλλάδιο, που έκλεισε σήμερα στα 1.854 δολάρια με άνοδο 1,7% και στην εβδομάδα ήταν στο +3,1%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ