Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 10:11

  Μικρή άνοδος εν μέσω ευμετάβλητου κλίματος για τις τιμές του πετρελαίου

  131633052
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές πετρελαίου κινούνται ανοδικά εν μέσω ευμετάβλητου κλίματος, καθώς η αβεβαιότητα για την προσφορά αντισταθμίζει τους φόβους για χαμηλότερη ζήτηση από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 31 σεντς ή 0,3% στα 110,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτά του West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 59 σεντς ή 0,6% στα 104,86 δολάρια το βαρέλι.

  "Κοιτάζοντας τις αντίστοιχες καμπύλες μελλοντικών συμβολαίων, τόσο του brent όσο και του WTI, εξακολουθούν να βρίσκονται σε μεγάλη υποχώρηση, υποδηλώνοντας ότι οι άμεσες προμήθειες πετρελαίου παραμένουν περιορισμένες όσο ποτέ", αναφέρει πετρελαϊκός αναλυτής της OANDA.

  "Η αύξηση των ανησυχιών ύφεσης φαίνεται να προκαλεί την εξάλειψη βαριάς σπέκουλας και στα δύο συμβόλαια, παρά το ότι στον πραγματικό κόσμο, η σύσφιξη στην ενέργεια είναι πραγματική όσο ποτέ", πρόσθεσε ο ίδιος.

  Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές προτού μειωθούν τα κέρδη και τελικά παραμείνουν σταθερές.

  Για την ώρα, οι φόβοι για επιβράδυνση της ζήτησης που προκύπτει από τις αυξήσεις των επιτοκίων και της βραδύτερης οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, περιορίζουν τα κέρδη των τιμών.

  Τα futures του αργού μπήκαν σε sell mode καθώς τα αμερικανικά στοιχεία για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών, μαζί με την επιβράδυνση του γερμανικού μεταποιητικού τομέα.

  "Υπό αυτές τις συνθήκες, οι υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου θα γίνουν εξαιρετικά ευμετάβλητες σε οποιαδήποτε περίπτωση αυξημένων εισροών αργού", πρόσθεσαν οι αναλυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ