Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουν-2022 13:59

  Ανακτά και τις 840 μονάδες το Χρηματιστήριο

  'Έσπασε' τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Με τους αγοραστές να παραμένουν σε επιλεκτική διάθεση, το χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει σε ανοδική τροχιά, φτάνοντας και πάλι στη ζώνη των 840 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,82% στις 843,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,85% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.032,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,25% στις 540,49 μονάδες.

  Μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να αντιδράσει στις 830 μονάδες και να συντηρήσει την ανοδική βραχυπρόθεσμη τάση του. Σύμφωνα με την Fast Finance, η αγορά κάνει προσπάθεια να κλείσει το χάσμα στη ζώνη των 847-859 μονάδων, με τις 867 μονάδες να είναι και επόμενη σοβαρή αντίσταση και πιθανή επιβεβαίωση της διάσπασης.

  Αν και η ελληνική οικονομία διαθέτει αρκετά δίκτυα προστασίας έναντι των διεθνών αναταραχών, οι αβεβαιότητες είναι τόσο μεγάλες που οι διαθέσεις ανάληψης ρίσκου είναι χαμηλές. Άλλωστε, η ελληνική οικονομία δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, αποτρέποντας πολλά χαρτοφυλάκια να εκτεθούν σε αυτή, όσο και αν οι προοπτικές είναι καλύτερες στην παρούσα φάση.

  Όπως άλλωστε επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, αν και η χώρα είναι ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα, κάτι που θα της επιτρέψει αρκετές εισροές ξένων κεφαλαίων, οι αναταραχές της ενεργειακής κρίσης και της σύσφιξης της πολιτικής ενδεχομένως να καθυστερήσουν την αναβάθμιση. Επίσης, δεδομένης ακόμα της χαμηλής της αξιολόγησης, του υψηλότερου δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στην ευρωζώνη και του πιο ασταθούς μοτίβου των spreads, τα ελληνικά assets εξακολουθούν να έχουν αυξημένο κίνδυνο.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ κερδίζει 4,11%, με τον Σαράντη και τον Μυτιληναίο να ακολουθούν με +2,94% και +2,55% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Motor Oil, Πειραιώς, Jumbo, Titan και Ελληνικά Πετρέλαια.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, ΟΤΕ, Quest, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Eurobank και Βιχάλκο, ενώ χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΛΠ και η ΕΛΧΑ. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, Alpha bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από το -0,5%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ