Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιουν-2022 13:54

  Βλέπει και τις 830 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο - άνοδος 17.01.2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Να διευρύνει την ανοδική αντίδρασή του επιχειρεί αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσεγγίζοντας τη ζώνη των 830 μονάδων, με τη στήριξη συγκεκριμένων μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,66% στις 828,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,99% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.985,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,52% στις 521,59 μονάδες.

  Αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο στην αγορά, υπάρχουν συγκεκριμένοι τίτλοι που βοηθούν να απομακρυνθεί ο Γενικός Δείκτης από τη στήριξη των 810 μονάδων. Μέχρι στιγμής έχει κάνει μια σημαντική κίνηση προσεγγίζοντας εκ νέου τις 830 μονάδες, αλλά η αλλαγή της ρότας θα απαιτήσει την ανάκτηση των 850 μονάδων.

  Εάν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες ημέρες, το αρνητικό σενάριο θα παραμείνει σε ισχύ, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, που θεωρούν ότι το Χρηματιστήριο δεν μπορεί να αποκοπεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι μετατοπίσεις κεφαλαίων. Για να μπορέσει να διαφοροποιηθεί, θα πρέπει τουλάχιστον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποφασίσει ένα ισχυρό εργαλείο προστασίας από την αύξηση του κόστους δανεισμού των κυβερνήσεων.

  Εάν δεν υπάρξει κάτι από το μέτωπο των κεντρικών τραπεζών που να αλλάζει τις εκτιμήσεις για ανώμαλη "προσγείωση" των οικονομιών, ακόμη και τα θετικά μάκρο ή μίκρο νέα στην εγχώρια αγορά θα "καίγονται", αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr. Όπως "κάηκαν" χρηματιστηριακά μέχρι τώρα και οι θετικές τάσεις της οικονομίας, στον απόηχο του risk off των ξένων από αγορές που ενέχουν κίνδυνο, όπως η ελληνική.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή με το +6,75% και η ΓΕΚ Τέρνα με το +4,41% συνεχίζουν να ξεχωρίζουν σήμερα, ενσωματώνοντας τη φημολογία περί deals. Η συμβολή όμως του +2,22% της Coca Cola είναι μεγάλη, όπως και τα άνω του 1% κέρδη σε Σαράντη, Jumbo, Alpha Bank, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιταν, Πειραιώς, ΔΕΗ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Aegean, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Eurobank, με τις ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil, με την Quest να είναι στο -1,80%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ