Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουν-2022 21:40

  Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός με απώλειες 1,1%

  Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός με απώλειες 1,1%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απώλειες για τον χρυσό την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται πιέσεις από το δολάριο που κινήθηκε ανοδικά μετά τα θετικά νέα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ότι η επιθετικότητα της Fed θα συνεχιστεί με υψηλότερα επιτόκια τους επόμενους μήνες, και να χάνει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη.

  Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ προσέθεσε 390.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μεσοσταθμική εκτίμηση αναλυτών στο Reuters για 318.00 νέες θέσεις.

  Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,6% έναντι προσδοκιών για μείωση στο 3,5%, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,3% έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,4%.

  "Οι traders ανέμεναν μια ισχυρότερη επιβράδυνση λόγω της αύξηση της απασχόλησης που θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει τη Fed να αλλάξει γνώμη για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της Oanda.

  Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αναμένεται να δούμε αυξήσεις επιτοκίων κατά μισή μονάδα, "η οικονομία δεν στρώνει γρήγορα", τόνισε ο Moya.

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, καθώς οι προσδοκίες για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στηρίζουν το δολάριο, το οποίο σήμερα ενισχύθηκε κατά 0,3%. 

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,1% ή 21,20 δολάρια στα 1.850,20 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 0,3% στην εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι το πολύτιμο μέταλλο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 9 Μαΐου στα 1.873,79 δολάρια ενδοσυνεδριακά. Η τιμή του χρυσού έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου.

  Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 1,9% στα 21,85 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 1% στην εβδομάδα. 

  Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα διολίσθησε κατά 1,4% στα 1.008,35 δολάρια, ωστόσο ενισχύθηκε σημαντικά στην εβδομάδα κατά 5,6%, ατη καλύτερη εβδομάδα του από τον Φεβρουάριο του 2022.

  Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 3,4% στα 1.983,20 δολάρια, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε βουτιά της τάξης του 3,8%.

  Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,8% και διαμορφώθηκε στα 4,47 δολάρια ανά λίβρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ