Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Μαϊ-2022 11:47

  Σε υψηλά δύο εβδομάδων το Bitcoin με άλμα άνω του 5%

  Σε υψηλά δύο εβδομάδων το Bitcoin με άλμα άνω του 5%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ισχυρή άνοδο που ξεπερνά το 5% διαπραγματεύεται το bitcoin που έχει επανέλθει στις παρυφές των 31.000 δολαρίων,  με φόντο τη γενικότερα ενισχυμένη διάθεση ανάληψης ρίσκου των τελευταίων ημερών στις παγκόσμιες αγορές η οποία δείχνει να ενισχύεται περαιτέρω μετά την άρση μέρους των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα.

  Ειδικότερα, το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα κινείται σήμερα με άνοδο 5,6% και βλέπει την τιμή του στα 30.658 δολάρια, σύμφωνα με το ανταλλακτήριο coindesk.

  Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τις 25 Μαΐου που η αξία της ναυαρχίδας των κρυπτονομισμάτων διαπραγματεύεται πάνω από τα 30.000 δολάρια, ενώ τα 30.840 δολ. που έφτασε σήμερα είναι υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, από τις 16 Μαΐου.

  Παρόμοια πορεία ακολουθεί γενικότερα η αγορά ψηφιακών assets στο σύνολό της, όπως είθισται όταν το bitcoin σημειώνει αξιόλογες μεταβολές, με το ethereum να ενισχύεται κατά 6,6% κινούμενο στα 1.907 δολάρια.

  Στα μικρότερα κρυπτονομίσματα, το solana πραγματοποιεί ράλι 8,6% και διαπραγματεύεται στα 46,91 δολ., το avalanache σημειώνει αντίστοιχη άνοδο 8,7% στα 27,85 δολ., το chainlink βρίσκεται στα 7,29 δολ. με άλμα 11,9% όπως και το Cardano που κινείται στα 0,52 δολ. με κέρδη 11,85%.

  "Οι αγορές έχουν καθυστερήσει αρκετά κάποιο ράλι ανακούφισης", επισημαίνει ο Hayden Hughes, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Alpha Impact.

  "Το Bitcoin μόλις πέρασε οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες σε αρνητικό έδαφος και τεχνικά έφτασε σε υπερπωλημένα επίπεδα που παραδοσιακά βλέπουμε μόνο στο χαμηλότερο σημείο bear markets", προσθέτει ο ίδιος.

  Το τελευταίο διάστημα τα κρυπτονομίσματα είχαν δείξει τάση να ακολουθούν την κίνηση των μετοχών, κάτι που δεν έκαναν όμως την περασμένη εβδομάδα, η οποία ήταν ξανά πτωτική για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων την ώρα που ο S&P 500 έκλεισε με ισχυρή άνοδο 6,5%.

  Κάτι που πυροδότησε ανησυχίες ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να "ξεφορτώνονται" κρυπτονομίσματα καθώς εντείνεται το ενδιαφέρον τους για ανάληψη κινδύνου.

  Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Hayden Hughes, "βλέπουμε μεγάλες αγορές στο Ether και σε αρκετά altcoins, ένα μοτίβο που αντικατοπτρίζει ό,τι είχαμε στο κατώτατο σημείο της bear market του Ιουλίου του 2021 και στο τοπικό χαμηλό του Ιανουαρίου φέτος".

  Διαβάστε ακόμα:

  * JPMorgan: Σημαντική ευκαιρία το bitcoin μετά τη βουτιά

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ