Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαϊ-2022 11:10

  Τραπεζικές στηρίξεις για τις 890 μονάδες λαμβάνει το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο: Επιτόπιος βηματισμός στη ζώνη των 860 μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει ανάγκη να αφομοιώσει τα νέα επίπεδα που το έφεραν τα σημαντικά κέρδη του τελευταίου διημέρου, προκειμένου να δοκιμάσει τα υψηλότερα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,61% στις 892,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.160,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,34% στις 616,04 μονάδες.

  Η προσπάθεια αναρρίχησης αυτής της εβδομάδας έχει βρει σύμμαχο στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες εμφανίζουν βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το τελευταίο διάστημα άλλωστε το ΧΑ έχει δείξει να αντιδρά ανοδικά μόλις βελτιώνεται το κλίμα στις διεθνείς αγορές, αποτυπώνοντας ότι διαθέτει τις αγοραστικές δυνάμεις, αλλά αυτές χρειάζονται μια επιπλέον ώθηση για να ενεργοποιηθούν.

  Και αυτό που επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά δεν λείπει. Αυτό που λείπει είναι να καθιερωθεί η Λ. Αθηνών ως μία σταθερή αγορά στη συνείδηση των επενδυτών. Παραδοσιακά αυτή η αίσθηση βέβαια δεν ήταν το μεγάλο ατού του ΧΑ, εντούτοις το πλαίσιο και οι προοπτικές δείχνουν να είναι βελτιωμένες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ των χαρτοφυλακίων που αναζητούν επιλογές με μικρότερο ρίσκο στις αναδυόμενες αγορές.

  Έτσι, στο βαθμό που εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στις προοπτικές των κρίσιμων κλάδων της ελληνικής αγοράς, είναι πιθανό ο γενικός δείκτης να επανέλθει στην περιοχή των 890-900 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση όμως η επαναφορά πάνω από τι 900 μονάδες θα δώσει νέο αέρα στους αγοραστές, καθώς να έχουν ανακτηθεί κρίσιμα τεχνικά ορόσημα.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Εθνική και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη 2,1% έκαστη, με τον Σαράντη και τον ΟΤΕ να ακολουθούν με +1,47% και +1,16% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και ΕΛΧΑ.

  Στον αντίποδα, Coca Cola και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες 1,63% και 1,12% αντίστοιχα, με τις Jumbo, Μυτιληναίο, Titan, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή είναι οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ