Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαϊ-2022 13:58

  Δεικτοβαρής η άνοδος στο Χρηματιστήριο

  Ελεγχόμενη η διόρθωση στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σταθερά ανοδικά, με τη βοήθεια των περισσοτέρων δεικτοβαρών τίτλων, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έχει ρίξει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τη συναλλακτική δραστηριότητα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,39% στις 875,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,78% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.115,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,08% στις 586,75 μονάδες.

  Δεύτερη ημέρα που ο τζίρος στο ΧΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με πολλά χαρτοφυλάκια να τηρούν στάση αναμονής των αναδιαρθρώσεων ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI. Και όπως σχολίασε χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, η αγορά δίνει την εντύπωση της νηνεμίας πριν από την συναλλακτική έκρηξη που αναμένεται να κορυφωθεί την προσεχή Τρίτη.

  Μέχρι τότε το κλίμα παραμένει εύθραυστο, παρά την παραμονή του γενικού δείκτη σε ένα στενό εύρος το τελευταίο διάστημα. Και αυτό διότι το περιβάλλον εντός του οποίου καλούνται οι εισηγμένες να λειτουργήσουν είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όπως ανέφερε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σήμερα, οι  επιπτώσεις του πολέμου στις τιμές ενέργειας, ο πληθωρισμός και η χαμηλότερη ανάπτυξη ενισχύουν τους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της Ευρωζώνης, ειδικά των χωρών με υψηλό δημόσιο χρέος, ακριβότερο κόστος δανεισμού και μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα, όπως η Ελλάδα.

  Εάν ούτε σήμερα καταφέρει να διαπεράσει την αντίσταση των 868 - 875 μονάδων, το ΧΑ θα παραμείνει στο μοτίβο που ακολουθεί από τα μέσα Απριλίου, το οποίο έχει θέσει σε αμφισβήτηση όλες τις ανοδικές αντιδράσεις που έχουν προηγηθεί. Επίσης, δεν θα πρέπει να υπάρξει καθοδική διάσπαση των 850 - 845 μονάδων, καθώς θα ανοίξει ο δρόμος προς τις 820 μονάδες.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, οι Πειραιώς, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική και Jumbo σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Μυτιληναίο, Coca Cola, ΔΕΗ, Eurobank και Βιοχάλκο.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Motor Oil, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Aegean. Η Quest χάνει 1,56%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ