Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαϊ-2022 11:02

  Μοιρασμένα τα πρόσημα στο Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο: Νέα βουτιά απειλεί και τις 850 μονάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.04

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ούτε λίγες ώρες δεν κράτησε η πρωινή προσπάθεια να ανακτήσει τις 870 μονάδες το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται οριακά ανοδικά, αλλά μέτριο τζίρο, έχοντας το βλέμμα και στις διεθνείς αγορές.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,14% στις 861,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 15 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.071,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,17% στις 562,36 μονάδες.

  Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση που το ΧΑ προσπάθησε να απομακρυνθεί από τα επίπεδα των 850 μονάδων και να σπάσει την αντίσταση των 870 μονάδων, αλλά το εγχείρημα δεν δείχνει να είναι και πολύ εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς και τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες διάσπασης των αντιστάσεων. Αλλά σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, στην αγορά γίνεται προσπάθεια σταθεροποίησης, ενώ πλησιάζουμε και στην ολοκλήρωση του rebalancing του MSCI που ουσιαστικά θα ξεκαθαρίσει και την εικόνα.

  Τεχνικά διασώθηκε για ακόμα μία φορά το επίπεδο των 843 μονάδων, που αν είχε διασπαστεί θα άνοιγε το δρόμο προς τις 820 μονάδες, με μία κίνηση προς τις 900 μονάδες να είναι εφικτή. Σαφώς όμως, θα πρέπει να διασπαστεί η ζώνη των 868-875 μονάδων που είναι και η κοντινή αντίσταση. Στον FTSE 25, οι 2.025 μονάδες άντεξαν για ακόμα μία φορά, με τις 2.106 μονάδες να είναι η κύρια αντίσταση. Για τον τραπεζικό οι 577 μονάδες είναι η αντίσταση και οι 530 η ισχυρή στήριξη.

  Σύμφωνα με την Beta Securities, από τα μέσα Απριλίου πάντως παρατηρείται η επανάληψη ενός μοτίβου καθοδικού ζιγκ ζαγκ το οποίο έχει θέσει σε αμφισβήτηση όλες τις ανοδικές αντιδράσεις που έχουν προηγηθεί. Αν υποθέσουμε ότι η Αγορά βρίσκεται σε συσσώρευση από τις αρχές Μαΐου τότε το βασικό ζητούμενο είναι να μην πληρωθούν τιμές κάτω από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας. Τότε θα μπορέσουμε να μιλάμε για βελτίωση των τεχνικών προϋποθέσεων και μια αντίδραση με πιο αξιόλογες ανοδικές προδιαγραφές.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ στηρίζει με το +3,04% που καταγράφει, όπως και οι ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική με τα άνω του 1% κέρδη τους. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ.

  Στον αντίποδα, η Λάμδα χάνει 2,02%, με τις Πειραιώς, Coca Cola, Motor Oil και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, Eurobank, Δαράντης, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Aegean, Titan, Jumbo και ΟΛΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ