Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 21:33

  Χρυσός: Με κέρδη 1,7% στην εβδομάδα έσπασε το χειρότερο σερί της 4ετίας

  Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό ώθησαν σε υψηλό 2 μηνών χρυσό και ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριακά κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει σε θετικό έδαφος σε βάση 5νθημέρου , βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων απωλειών εδώ και τέσσερα χρόνια.

  "Η πτώση των ομολόγων αποτέλεσε το σημαντικότερο έναυσμα για την ανάκαμψη του χρυσού χθες, επομένως η θετική δυναμική θα μπορούσε να είναι  βραχύβια, καθώς η μεσοπρόθεσμη τάση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένει θετική λόγω αύξησης των επιτοκίων", ανέφερε σε σημείωμά της η Ipek Ozkardeskaya, αναλύτρια της Swissquote Bank.

  "Η Fed κήρυξε τον πόλεμο κατά του πληθωρισμού και θα αυξήσει τα επιτόκια. Τα υψηλότερα επιτόκια θα έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων", επισήμανε η ίδια για να προσθέσει:

  "Ο χρυσός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι δοκιμάζοντας την αντίσταση στον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών κοντά στα 1.837 δολάρια ανά ουγγιά, ένα επίπεδο που συμπίπτει με το ανώτατο όριο της περιοχής διόρθωσης, που χτίζεται από τα μέσα Απριλίου".

  Εάν ο χρυσός κινηθεί εμφατικά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, "θα μπορούσαμε να δούμε το ράλι να επιμένει προς την περιοχή των 1.880-1.900 δολαρίων. Και το ρωσικό σοκ στην προσφορά χρυσού θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτή την κίνηση", είπε. "Εξακολουθώ να εκτιμώ πως ο χρυσός θα κινηθεί πτωτικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με βάση την προσδοκία για άνοδο της απόδοσης των ομολόγων, καθώς η Fed δεν θα απαλλαγεί από τον υψηλό πληθωρισμό γρήγορα. "

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε την Παρασκευή 90 σεντς για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.842,10 δολάρια ανά ουγγιά, την ώρα που ο S&P 500 έμπαινε σε bear market αφού διολίσθαινε κατά 1,8% υποχωρώντας κατά 20,7% από το ιστορικό υψηλό που σημειώσε τον Ιανουάριο του 2022.

  Στην εβδομάδα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 1,7%, διακόπτοντας 4 διαδοχικά 5νθήμερα με απώλειες, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου 2018, όταν βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για έξι συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

  Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε την Παρασκευή 23 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 21,674 δολάρια ανά ουγγιά. Το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε άνοδο της τάξης του 3,3% στην εβδομάδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από το 5νθήμερο που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

  Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,2% και διαμορφώθηκε η τιμή του στα 4,275 δολάρια ανά λίβρα. Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα διολίσθησε κατά 1,3% για να κλείσει στα 941,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 2% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.939,70 δολάρια ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ