Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 21:30

  Τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη εδώ και έναν μήνα κατέγραψε ο χρυσός

  Απώλειες 1,7% για τον χρυσό στην πρώτη εβδομάδα του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη - τα μεγαλύτερα ημερήσια εδώ και περίπου έναν μήνα - ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός, με το κίτρινο μέταλλο να επωφελείται από το κύμα απομάκρυνσης από τα επενδυτικά προϊόντα ρίσκου, μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα τελευταία δύο χρόνια.

  Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 25,30 δολ. ή 1,4%, κλείνοντας στα 1.841,20 δολ.  ανά ουγγιά, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδό του από τις 12 Απριλίου. Το ασήμι Ιουλίου κέρδισε 1,7%, κλείνοντας στα 21,908 δολ. ανά ουγγιά..

  "Μια οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον στο μυαλό traders και επενδυτών, που ήδη απασχολούνταν από άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η κατάσταση γύρω από τον Covid σε μεγάλα αστικά κέντρα της Κίνας, που διαταράσσει το παγκόσμιο εμπόριο", σημειώνει ο Jim Wyckoff της Kitcom.com. "Μια χαμηλότερη τιμή του δολαρίου και μια πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σήμερα λειτούργησαν ενισχυτικά προς τα μέταλλα", συμπληρώνει.

  Ο χρυσός είναι γενικά στα ίδια επίπεδα από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο S&P 500 έχει απωλέσει περί το 18%.

  Αναλυτές της HSBC χαρακτηρίζουν το τρέχον περιβάλλον ως "μεικτό" όσον αφορά τον χρυσό, θεωρώντας τον "neutral", τη στιγμή που είναι bullish σε σχέση με το δολάριο.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου κέρδισε 2,5% κλείνοντας στα 4,2830 δολ. η λίβρα,  με την πλατίνα Ιουλίου να κερδίζει 3,2% και να κλείνει στα 953,70 δολ, ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 0,7%, στα 1.978,40 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ