Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 10:34

  Απώλειες για το πετρέλαιο, μικρή πτώση για το φυσικό αέριο

  ING: Τα τρία σενάρια για τις τιμές της ενέργειας και οι επιπτώσεις στην οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.48

  Οι τιμές πετρελαίου έσβησαν τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα και γύρισαν στο "κόκκινο", παρά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και βενζίνης.

  Η στροφή στις απώλειες ήρθε καθώς η Wall Street σημειώνει βαριές απώλειες, εξαλείφοντας τη μεγάλη ανάκαμψη της Τρίτης και επηρεάζοντας τη ζήτηση για άλλα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται επικίνδυνα.

  Σε αυτό το κλίμα, το Brent παράδοσης Ιουλίου χάνει 1,91% και κινείται στα 109,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου υποχωρεί 1,94% στα 107,53 δολάρια το βαρέλι.

  Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαΐου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ η βενζίνη αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 100.000 βαρέλια και τα διυλισμένα προβλεπόταν να μειωθούν κατά 1 εκατ. βαρέλια.

  Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αργά την Τρίτη από τη μεριά του ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια.

  Τα κέρδη νωρίτερα στις τιμές του αργού συνδέονταν εν μέρει με τις ελπίδες για χαλάρωση των περιορισμών κορονοϊού στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, αναφέρουν αναλυτές. Η αισιοδοξία γύρω από την "πολύ υψηλότερη ζήτηση πετρελαίου και τις τιμές" είναι θετική για τους παραγωγούς, αν και επιβλαβής για το καταναλωτικό κλίμα, ανέφερε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

  Τα στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη έδειξαν ότι οι ετήσιες τιμές καταναλωτή σκαρφάλωσαν σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών, λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.

  Χαμηλότερα κινούνται στο μεταξύ οι τιμές του φυσικού αερίου καθώς κάποιοι βασικοί αγοραστές στην Ευρώπη δηλώνουν ότι αναμένουν να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό αέριο παρά τα μεικτά μηνύματα από τις Βρυξέλλες σχετικά με το εάν η πληρωμή σε ρούβλια θα παραβίαζε τις κυρώσεις.

  Η ΕΕ έχει εκδώσει δύο σειρές κατευθυντήριων γραμμών για το ζήτημα, οι οποίες (και οι δύο) αφήνουν περιθώρια διαφορετικής ερμηνείας, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως το να ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε ρούβλια για να πληρωθεί το ρωσικό αέριο, θα ήταν πέραν των συστάσεων της ΕΕ.

  Για την ώρα, ορισμένες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Eni και της γερμανικής Uniper, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αερίου διαμορφώνονται 0,7% χαμηλότερα στα 93,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ