Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαϊ-2022 20:17

  Πτώση 4% για το φυσικό αέριο μετά τις συστάσεις της Κομισιόν

  Green Tank: Οι ΑΠΕ το κλειδί για την απεξάρτηση της Ελλάδας από το ρωσικό ορυκτό αέριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις εταιρείες ενέργειας για τις πληρωμές τους στη Ρωσία βοήθησε να υποχωρήσουν οι τιμές του φυσικού αερίου για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Η Κομισιόν στις αναθεωρημένες οδηγίες της προς τα κράτη μέλη, αναφέρει ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν απαγορεύουν τους εισαγωγείς φυσικού αερίου από το να ανοίγουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι πληρωμές μπορούν να προχωρήσουν κανονικά. 

  Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 4,2% μετά τις ανακοινώσεις της Επιτροπής. 

  Στις αναθεωρημένες τις συστάσεις, η Κομισιόν αναφέρει επίσης ότι οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν μια ξεκάθαρη δήλωση ότι θεωρούν πώς οι υποχρεώσεις τους έχουν εκπληρωθεί όταν γίνει η πληρωμή σε ευρώ ή δολάρια. 

  Ο πιο ζεστός καιρός από το αναμενόμενο έχει επίσης συμβάλει στην υποχώρηση των τιμών, ενώ η εκτίμηση για ισχυρότερη παραγωγή από τα αιολικά πάρκα στη Γερμανία μειώνει την ανάγκη για εισαγωγές φυσικού αερίου. Παράλληλα, οι μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου συνεχίζονται, δίνοντας εναλλακτικές λύσεις και την ίδια στιγμή βελτιώνονται και τα αποθέματα.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ