Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Μαϊ-2022 21:18

  Οριακή άνοδος για το χρυσό ανακάμπτοντας από χαμηλό σχεδόν τριών μηνών

  Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό ώθησαν σε υψηλό 2 μηνών χρυσό και ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε θετικό έδαφος αν και με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ο χρυσός, καθώς περιορίστηκε σε ένα βαθμό η ανοδική πορεία του δολαρίου αλλά και των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων.

  Σημειώνεται ότι το μεν ακριβό δολάριο καθιστά λιγότερο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο για κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα επένδυσης.

  Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε τις συναλλαγές στα 1.870 δολάρια η ουγγιά με μικρή άνοδο 0,4%,  έχοντας ανακάμψει από το χαμηλό ημέρας όταν βρέθηκε έως και τα 1.849 δολάρια η ουγγιά.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  1.849 δολάρια ήταν το χαμηλότερο σημείο που έχει υποχωρήσει η τιμή του χρυσού από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, δηλαδή πολύ πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

  Υπενθυμίζεται ότι χτες χρυσός είχε πραγματοποιήσει βουτιά περίπου 2,5%.

  Όπως σημειώνει ο Ricardo Evangelista της ActivTrades, η προσοχή αγοράς είναι εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στη σύσφιξη των νομισματικών πολιτικών από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και ειδικά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

  Ο ίδιος προσθέτει ότι είδαμε τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου να ξεπερνούν το 3% και αυτό είναι πολύ επιζήμιο για ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν δίνει απόδοση, όπως ο χρυσός.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαΐου στο ασήμι κινήθηκε επίσης με μικρά κέρδη 0,4% και ολοκλήρωσε στα 22,665 δολάρια η ουγγιά.

  Το συμβόλαιο Ιουλίου του χαλκού προσέθεσε 0,4% και ολοκλήρωσε στα 4,283 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άλμα 2,8% κλείνοντας στα 958,6 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1% ολοκληρώνοντας στα 2.238 δολάρια η ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ