Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Απρ-2022 14:06

  Σε υψηλό δεκαετίας η τιμή του καλαμποκιού καθώς εντείνονται οι φόβοι για τις σοδειές

  Σε υψηλό δεκαετίας η τιμή του καλαμποκιού καθώς εντείνονται οι φόβοι για τις σοδειές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίζεται το ράλι για την τιμή του καλαμποκιού, η οποία κατέγραψε υψηλό δεκαετίας, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την απειλή για τις προμήθειες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία σε σχέση με τις δυνατότητες να στηριχθεί η ζήτηση από τη σοδειά των ΗΠΑ.

  Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αναταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών καθυστερώντας τις ροές από τα ουκρανικά λιμάνια, ενώ έχει θέσει σε αμφιβολία και τις προοπτικές για τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις. Κάτι που θα αυξήσει την εξάρτηση των εισαγωγέων σε προμήθειες από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος φύτευσης του 2022.

  Σε αυτό το κλίμα, τα futures του καλαμποκιού Ιουλίου καταγράφουν σήμερα άνοδο έως και 1,2% στα 7,935 δολάρια το μπουσέλ στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2012 για πλέον ενεργό συμβόλαιο.

  Παράλληλα, οδεύουν για την τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

  Την ίδια ώρα, το σιτάρι ενισχύεται επίσης κατά 2,6% με την τιμή του στα 11,3275 δολάρια το μπουσέλ, καθώς οι traders αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. 

  Σημειώνεται ότι ο πόλεμος έδωσε τη δυνατότητα στην Ινδία να αυξήσει τις μεταφορές σιταριού στοχεύοντας στην αποστολή 3 εκατ. τόνων στην Αίγυπτο φέτος, η οποία είχε μεγάλη εξάρτηση από τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ