Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Απρ-2022 21:24

  Πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον χρυσό με ώθηση από τον πληθωρισμό

  Πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον χρυσό με ώθηση από τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη, διευρύνοντας το ανοδικό σερί του, με "καύσιμο” σήμερα τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Βρετανία που καταδεικνύουν ότι η επέλαση του πληθωρισμού συνεχίζεται.

  Τα περισσότερα από τα σημερινά κέρδη του πολύτιμου μετάλλου προήλθαν μετά τη δημοσίευση από το Ηνωμένο Βασίλειο "υψηλότερο από τον αναμενόμενο και επιταχυνόμενο” πληθωρισμό, με την άνοδο των τιμών να συνεχίζεται μετά τη δημοσίευση των στοιχείων στις ΗΠΑ για το "άλμα” των τιμών παραγωγού. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1,4% τον Μάρτιο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς το ράλι στην ενέργεια συνεχίζει να δίνει ώθηση στις τιμές, ένδειξη ότι ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί σύντομα από τα υψηλά 40 ετών που έχει σκαρφαλώσει τους τελευταίους μήνες. 

  Από τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους ο δείκτης σημείωσε άλμα 11,2%, από 10% τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. 

  Οι επίσημες μετρήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ετήσια αύξηση του δείκτη κατά 10,6% και μηνιαία κατά 1,1% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

  Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 1% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία, 

  Έτσι, την Τετάρτη, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 8,60 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.984,70 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση του μετάλλου, κάτι που είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο, αλλά και για το πιο υψηλό κλείσιμο ενεργού συμβολαίου από τις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Κέρδη σημείωσε σήμερα και το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να προσθέτει 30 σεντς ή σχεδόν 1,2% και να κλείνει στα 26,03 δολάρια η ουγγιά, που είναι επίσης το υψηλότερο κλείσιμο από τις 11 Μαρτίου.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 0,1% και έκλεισε στα 4,712 δολάρια η λίβρα, το συμβόλαιο Ιουλίου για την πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,8% και τερμάτισε στα 989,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε στα 2.339,50 δολάρια η ουγγιά, με απώλειες 0,6%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ