Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Απρ-2022 13:13

  Ξανά άνω των 40.000 δολ. το Bitcoin

  Ξανά άνω των 40.000 δολ. το Bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Bitcoin ανακάμπτει άνω των 40.000 δολ. την Τρίτη, ανακτώντας ορισμένο έδαφος μετά την πτώση του για επτά από τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

  Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση και γνωστότερο κρυπτονόμισμα κέρδιζε 0,8%, στα 40.160 δολ. στις 12.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, κερδίζοντας έδαφος ενώ αρχικά υποχωρούσε. Το Ether επίσης ενισχυόταν την ίδια ώρα, λίγο πάνω από τα 3.000 δολ. Ορισμένα μικρότερα κρυπτονομίσματα καταγράφουν υψηλότερα κέρδη, με το Avalance να ενισχύεται κατά 3,8% και το Polkadot να κερδίζει 2,3%.

  Το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά των κρύπτο δέχονται πλήγμα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η εκπεφρασμένη βούληση της Federal Reserve για σημαντική αύξηση επιτοκίων (η οποία ήδη ξεκίνησε) προκειμένου να χτυπηθεί ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, αλλά και η γεωπολιτική αναταραχή, πλήττουν τη διάθεση για επενδυτικά ρίσκα. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο σε ετήσια βάση αναμένεται να διαμορφωθεί περί το 8,4% στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1982. 

  Η συσχέτιση των κρυπτονομισμάτων με τις αμερικανικές μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έχει αυξηθεί τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές θεωρούν τα ψηφιακά assets ως ευάλωτα στο πλαίσιο μιας αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

  Σύμφωνα με τον Jeffrey Halley, ανώτερο αναλυτή στην Oanda, τα τεχνικά "όρια" για το Bitcoin διαμορφώνονται σήμερα σε 36.500 δολ. καθοδικά και 47.500 δολ. ανοδικά. Ένα "break" πάνω ή κάτω από αυτά θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο ή πτώση έως και 18.000 δολαρίων, ανέφερε  ο Halley.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ