Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Απρ-2022 12:49

  Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου (upd)

  Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:06

  Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω της χαλάρωσης των ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα, καθώς η Σανγκάη ήρε κάποιους περιορισμούς για τον κορονοϊό και ο OPEC προειδοποίησε ότι θα ήταν αδύνατο να αυξήσει αρκετά την παραγωγή ώστε να αντισταθμίσει την απώλεια του ρωσικού μεριδίου.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent αυξήθηκαν κατά 3,03% ή 2,98 δολάρια, στα 101,46 δολάρια το βαρέλι, και το αμερικανικό west texas intermediate ενισχύεται 3,18% ή 3 δολάρια, στα 97,29 δολάρια το βαρέλι.

  Η Σανγκάη ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 7.000 οικιστικές μονάδες είχαν ταξινομηθεί ως περιοχές μικρότερου κινδύνου, αφού δεν ανέφεραν νέα κρούσματα για 14 ημέρες και οι περιφέρειες έχουν ανακοινώσει έκτοτε ποιες περιοχές μπορούν να ανοίξουν.

  "Το κλίμα στην αγορά αλλάζει συχνά, τόσο σε ό,τι αφορά στην προσφορά όσο και στη ζήτηση”, ανέφερε αναλυτής της Vanda Insights.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπονεί προτάσεις για την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως τόνισαν υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

  Ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των μελών της για το αργό από τη Ρωσία.

  "Η πετρελαϊκή αγορά παραμένει ευάλωτη σε ένα μεγάλο σοκ εάν επιβληθούν κυρώσεις σε πηγές ενέργειας από τη Ρωσία, και ότι οι κίνδυνοι παραμένουν στο τραπέζι”, τόνισε αναλυτής της OANDA.

  Επίσης, η σημερινή άνοδος έρχεται μετά από μια προειδοποίησε από τον OPEC ότι περίπου 7 εκατ. Βαρέλια ημερησίως ρωσικού πετρελαίου και άλλων εξαγωγών, θα μπορούσαν να χαθούν εξαιτίας των κυρώσεων και ότι θα ήταν αδύνατο να αντικατασταθούν αυτοί οι όγκοι.

  Άνοδο καταγράφουν και οι τιμές φυσικού αερίου, μετά από επτά συνεδριάσεις πτώσης, με τις ρωσικές προμήθειες μέσω Ουκρανίας να αναμένεται να υποχωρήσουν την Τρίτη.

  Οι παραγγελίες υποχώρησαν στο 68% περίπου της ποσότητας που μπορεί να στείλει η Gazprom στο πλαίσιο της σύμβασης διαμετακόμισης.

  Η ρωσική εταιρεία επαναδιατύπωσε ότι οι ροές είναι σύμφωνες με τα αιτήματα από τους πελάτες. Οι προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream, ήταν σχεδόν σε πλήρη χωρητικότητα.

  Ενώ οι ρωσικές αποστολές δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυξανόμενες ακόμη και πάνω από τα προ εισβολής επίπεδα μερικές ημέρες, βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο για μήνες.

  Οι ευρωπαϊκές τιμές αερίου αντικατοπτρίζουν ένα premium 20%-40% εξαιτίας του ρίσκου διαταραχών, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στην Ολλανδία σημειώνουν άνοδο 2,8% στα 102,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνουν άνοδο 3,5% στις 220,51 πένες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ