Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Απρ-2022 21:17

  Υψηλό εβδομάδας για τον χρυσό, μετά από διήμερη υποχώρηση

  Υψηλό εβδομάδας για τον χρυσό, μετά από διήμερη υποχώρηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρώτη του ανοδική κίνηση σε τρεις συνεδριάσεις κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα υψηλό εβδομάδας.

  Σύμφωνα με τον Ricardo Evangelista, ανώτερο αναλυτή στην ActivTrades, "από τη μία πλευρά υπάρχει το γεωπολιτικό ρίσκο το οποίο γεννά ο πόλεμος στην Ουκρανία, το οποίο ενισχύει τη θέση του χρυσού ως επενδυτικού καταφυγίου" και από την άλλη "η όλο και περισσότερο hawkish στάση από πλευράς της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) βάζει όριο στα κέρδη του μετάλλου, λόγω της αντιστρόφως ανάλογης σχέσης της πορείας του με εκείνη του δολαρίου των ΗΠΑ".

  Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 14,70 δολ. ή 0,8%, κλείνοντας στα 1.937,80 δολ. ανά ουγγιά - στην υψηλότερη τιμή του από τις 31 Μαρτίου. Το ασήμι Μαΐου σκαρφάλωσε κατά 28 σεντς ή 1,1%, στα 24,735 δολ. ανά ουγγιά.

  "Τα τελευταία γεωπολιτικά γεγονότα έχουν αναδείξει το πώς αντιμετωπίζουν οι επενδυτές τον χρυσό: σαν ένα αποτελεσματικό και αποδεδειγμένα ισχυρό επενδυτικό αντίβαρο", λέει ο Adam Perlaky, ανώτερος αναλυτής στο World Gold Council. Το WGC ανέφερε την Τετάρτη ότι τα υποστηριζόμενα από τον χρυσό ETFs είδαν καθαρές εισροές 11,8 δισ. δολ. τον Μάρτιο - τις υψηλότερες από το 2016.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου απώλεσε 0,8% στα 4,70 δολ. η λίβρα. Η πλατίνα Ιουλίου "πρόσθεσε" 0,5%, στα 958 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου  έκλεισε στα 2.223,10 δολ. ανά ουγγιά, ενισχυμένο κατά 1,8%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ