Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαρ-2022 21:45

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την ημέρα, τον μήνα και το τρίμηνο

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την ημέρα, τον μήνα και το τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός, καταγράφοντας ταυτόχρονα θετικό πρόσημο τόσο για τον Μάρτιο όσο και συνολικά για το α' τρίμηνο του 2022, καθώς ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας συνεχίζει να ενισχύει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως επενδυτικό "καταφύγιο".

  Πέραν του πολέμου, θετικό ρόλο παίζει και μια σχετική "αδυναμία" του δολαρίου, καθώς και το "ενδιαφέρον που υπάρχει πάντα στο τέλος κάθε τριμήνου", τονίζει ο Jeff Wright, CIO στην Wolfpack Capital, μιλώντας στο MarketWatch.

  Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε κέρδη 15 δολ. ή 0,8%, κλείνοντας στα 1.954 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι Μαΐου πρόσθεσε 2 σεντς ή 0,1%, στα 25,133 δολ. ανά ουγγιά.

  Σε μηνιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 2,8% τον Μάρτιο και 6,9% από την 1η Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου Dow Jones, ενώ το ασήμι κέρδισε 3,2% και 7,6% στον μήνα και στο τρίμηνο αντίστοιχα.

  Ο Stephen Innes, διευθύνων εταίρος στην SPI Asset Management, ανέφερε στον ίδιο ιστότοπο ότι έχει αυξήσει την τιμή-στόχο για τον χρυσό στα τέλη του έτους στα 1.850 δολ. από 1.650 δολ. προηγουμένως, καθώς "η συνεχιζόμενη επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία θα επιτείνει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό".

  Χαρακτήρισε ωστόσο τους φόβους της αγοράς για στασιμοπληθωρισμό υπερβολικούς και εκτίμησε ότι η αύξηση των επιτοκίων από πλευράς Federal Reserve θα ασκήσει πίεση στις τιμές του χρυσού.

  Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, νωρίτερα, άσκησε επίσης πιέσεις στην τιμή του χρυσού, αφού άμβλυνε τους φόβους της αγοράς για νέα εκτίναξη του πληθωρισμού.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου έκλεισε με μικρή μεταβολή στα 4,751 δολ. η λίβρα, με κέρδη 6,7% για τον Μάρτιο και 6,4% για το τρίμηνο.

  Η πλατίνα Ιουλίου έχασε 0,5%, στα 995,80 δολ. ανά ουγγιά, με πτώση 4,1% για τον μήνα, αλλά κέρδη 3,1% στο τρίμηνο. Το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε στα 2.255,60 δολ. ανά ουγγιά, με κέρδη 0,6% στην ημέρα, απώλειες 9,9% στον μήνα, αλλά εκτίναξη 18% στο τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ