Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Φεβ-2022 08:10

  Σταθερά πάνω από τα 100 δολάρια το brent, σταθεροποιητικά ο χρυσός

  58783430
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκ νέου πτώση καταγράφουν τα futures στη Wall Street μετά τη χθεσινή άνοδο των δεικτών, ενώ αντιθέτως οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με το Brent στα 101 δολάρια το βαρέλι.

  To WTI στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 2% στα 94,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent καταγράφει άνοδο 2,15% στα 101 δολάρια το βαρέλι.

  Η άνοδος έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, μετά την χθεσινή δραματική συνεδρίαση κατά την οποία οι τιμές έφτασαν να αυξάνονται περισσότερο από 9%.

  "Οι αρχικές ανησυχίες ότι το πετρέλαιο μπορεί να επηρεαστεί από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν χαλαρώσει, με αποτέλεσμα οι τιμές να επιβραδυνθούν σε σχέση με το χθεσινό ράλι”, αναφέρουν από την πλευρά τους αναλυτές.

  Τα futures στους δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ακολουθούν πτωτική πορεία, με τον Dow Jones να σημειώνει πτώση 0,47%, τα futures του Nasdaq υποχωρούν 0,71% και του S&P 500 κατά 0,6%.

  Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιούνται μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν οι τιμές είχαν σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη του 3% προτού κλείσει χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές επανεκτίμησαν τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης και τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Ρωσίας.

  Το παλλάδιο συνέχισε το ράλι, με τους traders να αναμένουν ενδείξεις για ελλείψεις στον εφοδιασμό που μπορεί να έχουν προκληθεί από τη σύγκρουση.

  Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.912 δολάρια την ουγγιά, αφού διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020 στα 1.973 δολάρια την ουγγιά την Πέμπτη.

  "Βραχυπρόθεσμα, οι επενδυτές ακόμη αφομοιώνουν, ακόμη αξιολογούν τους κινδύνους και τα οφέλη ως αποτέλεσμα της ουκρανικής εισβολής και τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία”, ανέφερε αναλυτής της Daily FX.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ