Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Φεβ-2022 14:03

  Αντιμέτωπο και με τους πωλητές το Χρηματιστήριο

  Βρήκε τις άμυνες και για τις 940 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Η επιφυλακτικότητα έχει επιστρέψει στο χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στις διεθνείς αγορές, με τα κέρδη που έφερναν τον γενικό δείκτη στις 950 μονάδες να έχουν περιοριστεί σημαντικά, υπό το βάρος των απωλειών αρκετών δεικτοβαρών τίτλων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 944,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.307,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,13% στις 719,89 μονάδες.

  Η αγορά βρίσκεται υπό την επήρεια της γεωπολιτικής αβεβαιότητας, αλλά όπως επισημαίνει και η Fast Finance χρειάζεται συνεδριάσεις για να διορθώσει στην καλύτερη περίπτωση χρονικά. Πρώτο μέλημα είναι ένα κλείσιμο πάνω από τις 947 μονάδες αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στα υψηλά της. Οι 930 μονάδες είναι σε κάθε περίπτωση κύρια στήριξη που κατοχύρωση θα βγάλει πωλητές προς τις 908 μονάδες.

  Ουσιαστικά οι 700 μονάδες του τραπεζικού δείκτη συντηρεί τάσεις και τιμές, ενώ θα πρέπει άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι να δοκιμάσουν ανοδικά αν θέλουμε να συντηρήσουμε τα κεκτημένα, προσθέτει η Fast Finance. Στον FTSE 25, οι 2.332 μονάδες έχουν γίνει βραχυπρόθεσμα αντίσταση, ενώ οι 2.303 μονάδες είναι κοντινή στήριξη και σε κάθε περίπτωση οι 2.278 η κύρια. Ο 200αρης στις 2.303 μονάδες που όσο στηρίζεται, οι αγοραστές δείχνουν ότι έχουν αντοχές.

  Πάντως, η Euroxx πιστεύει ότι, παρά τους αυξημένους βραχυπρόθεσμους γεωπολιτικούς κινδύνους, υπάρχουν ισχυροί θεμελιώδεις λόγοι για τους οποίους αυτή η υπεραπόδοση θα μπορούσε να συνεχιστεί περαιτέρω, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά κατά πολύ τις 1.000 μονάδες το επόμενο διάστημα. Κατά την άποψή της, οι βασικοί μοχλοί που θα καθορίσουν την απόδοση της ελληνικής οικονομία και της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς για το υπόλοιπο του 2022 είναι το ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον, η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας και η νέα εποχή στην οποία εισέρχονται οι ελληνικές τράπεζες μετά τη μείωση των NPEs.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο +2,99%, με την Εθνική και τα ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο 1,33% και 1,04% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Motor Oil, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Titan, Βιοχάλκο, Jumbo, ΟΤΕ και Λάμδα.

  Στον αντίποδα, η Coca Cola και ο Σαράντης υποχωρούν κατά 1,90% και 1,36% αντίστοιχα, με τις Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Eurobank, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ να ακολουθούν με απώλειες χαμηλότερες του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ