Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Φεβ-2022 21:14

  Κέρδη για τον χρυσό υπό τον φόβο της κατάστασης στην Ουκρανία

  Απώλειες 1,7% για τον χρυσό στην πρώτη εβδομάδα του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι η Ρωσία εξακολουθεί να φέρνει στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία και καθώς οι αγορές προσβλέπουν στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve.

  Όπως δήλωσε ο Rohan Reddy, αναλυτής της Global X: "Με τους κινδύνους να αυξάνονται παγκοσμίως, η ζήτηση για χρυσό θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία σε περιόδους αβεβαιότητας".

  Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κατέγραψε κέρδη 0,8% στα 1.871,5 δολάρια η ουγγιά.

  "Ο χρυσός προσελκύει ένα ευρύ φάσμα επενδυτών που αναζητούν προστασία καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει γρήγορη επίλυση αυτής της κατάστασης (Ρωσο-Ουκρανίας)", δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στη χρηματιστηριακή OANDA. "Ο χρυσός έχει άδειο δρόμο για να προχωρήσει. Ωστόσο, θα έχει κάποιες στιγμές που θα έρθει sell-off λόγω των πιο επιθετικών προσδοκιών της Fed για σύσφιξη".

  Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει κρίσιμες μονάδες πιο κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, παρά την επιμονή της Μόσχας ότι αποσύρεται. 

  Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ επηρέασαν το κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ωθώντας τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός.

  Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στις 25-26 Ιανουαρίου. Αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα σχέδια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για αύξηση των επιτοκίων. Η Fed θα ξεκινήσει τον κύκλο σύσφιξης της τον Μάρτιο με μια αύξηση 25 μονάδων βάσης στο βασικό επιτόκιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. 

  Τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

  Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ανέκαμψαν απότομα τον Ιανουάριο, αλλά οι υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να αμβλύνουν τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο. 

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε κέρδη 0,6% στα 23,49 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε κέρδη 3,2% στα 1.058,74 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,7% στα 2.284,73 δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ