Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Φεβ-2022 21:44

  Απώλειες ο χρυσός μετά από επτά ανοδικές συνεδριάσεις

  Απώλειες 1,7% για τον χρυσό στην πρώτη εβδομάδα του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρησε ο χρυσός την Τρίτη καθώς η Ρωσία έκανε ένα βήμα για να σταματήσει η κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, ανακοινώνοντας ότι θα αποσύρει ένα μικρό μέρος των δυνάμεων της από τα ουκρανικά σύνορα. 

  Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 13,20 δολ. ή 0,7% και έκλεισε στα 1.856,20 δολ. ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο συμπλήρωσε χθες επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο σημείο από τις 17 Νοεμβρίου. 

  Η απειλή του πολέμου στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης σε ένα περιβάλλον λιγότερο υποστηρικτικό από τις κεντρικές τράπεζες λόγω του ράλι του πληθωρισμού έδωσαν ισχυρή ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας. 

  Στο μεταξύ, το ασήμι Μαρτίου έχασε 51 cents ή 2,1% στα 23,342 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου κέρδισε 0,5% στα 4,532 δολ. η λίβρα. 

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου έχασε 0,7% στα 1.020,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κατρακύλησε κατά 4% στα 2.252,30 δολ. ανά ουγγιά καθώς υποχώρησαν οι κίνδυνοι στην προσφορά λόγω της αποκλιμάκωσης της κρίσης. Η Ρωσία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλατίνας και παλλαδίου στον κόσμο. Τη Δευτέρα το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε σχεδόν 7%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ