Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Φεβ-2022 15:08

  OPEC: Περιμένει περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης πετρελαίου το 2022

  opec
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο OPEC κράτησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2022 στα 4,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, στη μηνιαία του έκθεση για την παγκόσμια αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

  Ο Οργανισμός περιμένει η ζήτηση πετρελαίου στην ομάδα χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να αναπτυχθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ εκτός του ΟΟΣΑ η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. 

  Για τις χώρες του ΟΟΣΑ η αισιοδοξία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το υποστηρικτικό περιβάλλον από τις δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές θα αντισταθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο από τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης όμικρον του κορονοϊού στην οικονομική δραστηριότητα και ιδιαίτερα στον κλάδο των υπηρεσιών.

  Ο OPEC σημειώνει εξάλλου στην έκθεση του ότι η βιομηχανική δραστηριότητα αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω, ενώ η κινητικότητα έχει ανακάμψει σημαντικά "με τις εγχώριες, περιφερειακές και διεθνείς πτήσεις να δείχνουν ήδη σημάδια ανάκαμψης". 

  Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα με το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου να κερδίζει 68 cents ή 0,8% στα 90,34 δολ. το βαρέλι και το Brent Απριλίου να προσθέτει 55 cents ή 0,6% στα 92,10 δολ. το βαρέλι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ