Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 15:14

  Η Κίνα επιδιώκει να προσελκύσει ξένα κεφάλαια - Μεταρρυθμίζει το σύστημα διακανονισμού τίτλων

  Η Κίνα επιδιώκει να προσελκύσει ξένα κεφάλαια - Μεταρρυθμίζει το σύστημα διακανονισμού τίτλων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του συστήματος διακανονισμού τίτλων που εφαρμόζει η χώρα, ούτως ώστε να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τις παγκόσμιες πρακτικές και ως εκ τούτου να μπορέσει να προσελκύσει ξένα κεφάλαια.

  Η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών (CSRC) δημοσίευσε προσχέδιο κανόνων οι οποίοι θα ευθυγραμμίσουν τις συναλλαγές θεσμικών επενδυτών με το Delivery Versus Payment (DVP), μια παγκόσμια πρακτική σύμφωνα με την οποία ο διακανονισμός μετοχών και χρημάτων γίνεται ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το Reuters.

  Επί του παρόντος, στην αγορά μετοχών της Κίνας, οι μετοχές διακανονίζονται την ημέρα που διαπραγματεύονται, αλλά τα μετρητά διακανονίζονται την επόμενη ημέρα.

  Οι επενδυτές παγκοσμίως ήλπιζαν εδώ και καιρό ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε αυτήν τη μεταρρύθμιση στο σύστημα διακανονισμού της, καθώς οι διαφοροποιήσεις του προκαλούν πρόσθετο κόστος και ενέχουν κινδύνους για τους ξένους επενδυτές και τους χρηματιστές τους, αναφέρει η ASIFMA, φορέας του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

  Η CSRC πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση δεν θα επηρεάσει τους μικροεπενδυτές της Κίνας, τονίζοντας ότι έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την ασφάλεια στο σύστημα διακανονισμού τίτλων της Κίνας και να προσελκύει ξένα κεφάλαια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ