Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Ιαν-2022 11:13

  Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

  Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Να διατηρηθεί στα επίπεδα πάνω από τις 900 μονάδες πασχίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δέχεται τις πιέσεις από το κλίμα νευρικότητας που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, καταφέρνει με τη βοήθεια επιλεγμένων τίτλων να κρατηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,10% στις 907,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.178,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,14% στις 577,57 μονάδες.

  Το πρώτο στοίχημα της βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης που εμφανίζει το ΧΑ είναι σήμερα, καθώς θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να διατηρήσει τα κεκτημένα, ειδικά την παραμονή του πάνω από την αντίσταση των 905 μονάδων. Και μπορεί το διεθνές κλίμα να μην είναι υποστηρικτικό απόλυτα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ενεργοποιηθεί επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές για την υπεράσπιση των επιπέδων.

  Αυτό πάντως που επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές σήμερα είναι ότι είναι δύσκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αυτήν την εβδομάδα, όταν μάλιστα παρεμβάλλεται και η αυριανή αργία, λόγω της εορτής των Θεοφανίων. Το πιθανότερο σενάριο είναι επομένως η μεγάλη δοκιμασία των επιπέδων να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός αν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να ανατρέψει τα δεδομένα, βάσει των οποίων διαμορφώνονται οι εκτιμήσεις.

  Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα στο μικροσκόπιο θα τεθεί και η απόδοση των μέτρων έναντι της εξάπλωσης της πανδημίας στην κοινότητα, τα συμπεράσματα της οποίας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από την επενδυτική κοινότητα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr δεν αναμένεται να υπάρξουν νέα μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά αποφάσεις για διεύρυνση του κύκλου της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και αναπροσαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει κέρδη 1,17%, με τις Eurobank, ΟΛΠ, Quest, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίο να ακολουθούν με μικρή άνοδο. Χωρίς μεταβολή είναι οι Alpha Bank, Aegean και Coca Cola.

  Στον αντίποδα, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν απώλειες 1,24% και 1,09% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, Εθνική, Motor Oil, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο να ακολουθούν με ήπια πτώση.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ